Csak a külföldi multik csatlakoztak az akcióhoz

Csak a külföldi multik csatlakoztak az akcióhoz

Csak a külföldi élelmiszerláncok kapcsolódtak a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány újabb országos akciójához. A multik a következő két hónapban tizenegyezer hátrányos helyzetű három év alatti gyereket és családját segítik élelmiszercsomagokkal.

Hat nagy külföldi multiáruházlánc fogott össze – harmincmillió forintos adománnyal segítik a hátrányos helyzetű településeken élő rászoruló gyerekeket a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány felkérésére.

„Ezzel az adománnyal csaknem két hónapra megvan a három éven aluli, rászoruló, alultáplált gyerekek élelmiszer-ellátása. Belőlük ma Magyarországon csaknem tízezer van” – mondta Maczelka Márk, a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. kommunikációs vezetője.

Minden élelmiszerlánc több mint ezer gyerek támogatását vállalta.

„Minden felelős vállalatnak tennie kell azért, hogy a gyermekek alultápláltságát felszámolja” – vélte a Lidl Magyarország Kereskedelmi Bt. PR-vezetője, Tőzsér Judit.

Az adományozást az egyik angol élelmiszerlánc sem tartotta kérdésesnek.

„Jelenleg tízezer olyan gyermek él Magyarországon, aki alultáplált, és segítségre szorul, természetes, hogy segítünk, mindenkinek kötelessége segíteni” – mutatott rá Hevesi Nóra, a Tesco-Global Áruházak Zrt. kommunikációs igazgatója.

A cégek választották meg, mely megyét és településeket vállalják. Egy-egy multira több mint ezer gyerek jut.

„1390 gyerek táplálásához fogunk hozzájárulni, két áruházunknak otthont adó megyében, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyében, tíz kistérségben, negyvennyolc településen fogunk segíteni a gyermekeknek” – árulta el Samu Zsófia, az Auchan Magyarország Kft. kommunikációs vezetője.

A másik német élelmiszerlánc is hat járásban segít a rászorulókon. „Ötmillió forinttal támogatjuk mi is hat járásban csaknem 1200 gyermek étkezését szárazáruval” – közölte Szányi Gabriella, a Penny Market Kft. PR-menedzsere.

A csomagokban egy hónapra elegendő müzli, tej, búzadara, rizs és kukoricapehely van. Hevesen és környékén összesen 227 család kapott támogatást, az adományosztás a következő napokban a többi hátrányos helyzetű megyében folytatódik.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »