Csak a kerítés túloldalán voltak bátrak az Ásotthalomnál lekapcsolt migránsok

A rendőrök 84 migránst tartóztattak fel Ásotthalomnál kedd este, akik jogellenesen próbáltak bejutni Magyarországra. Míg a kerítés szerb oldalán voltak, addig válogatott szidalmakat kiabáltak a magyar határt védő rendőrök, honvédek és mezőőrök felé, mikor azonban elkapták őket már magyar oldalon, hirtelen megszelídültek.

A Csongrád megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök Ásotthalom közigazgatási területén tartóztatták fel a férfiakból álló csoportot, amelynek tagjai magukat pakisztáni és afgán állampolgárnak vallották.

Hírdetés

A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere Facebook-oldalán azt írja: Az elmúlt napokban ismét több száz migráns gyűlt össze Szabadka környékén, akik estéről estére megtámadják itt nálunk a magyar határt. A kerítés mögül még bátran üvöltöznek válogatott szidalmakat a magyar határt védő rendőrök, honvédek és mezőőrök felé, de amikor már a mi területünkön csapunk le rájuk, nyulakként húzzák meg magukat.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »