Csak a Fidesz! – íme egy betartott ígéret

Csak a Fidesz! – íme egy betartott ígéret

A pofátlanság és a harácsolás magasiskolája, ahogy az Orbán Viktor vezette kormány különböző közbeszerzéseket, uniós és állami forrásokat odaígér a rokonok, haverok és a különböző strómanok javára – jelentette ki keddi sajtótájékoztatóján Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője. Az ellenzéki politikus hangsúlyozta, folyamatosan érkeznek az újabb és újabb ügyek.

Mert Orbán Viktor környezete a jelek szerint még nem keresett eleget, még nem gazdagodott meg eléggé, még nem elég számára az a vagyon, amelyet felhalmoztak az elmúlt 6 év során – folytatta Szilágyi György. Véleménye szerint ezért

„tovább kell nyomni az ipart, mert a kis gömböc még nem lakott jól, és nem is fog jól lakni, mindaddig, ameddig Orbán Viktor és kormánya irányítja az országot”.

Amennyiben megvalósul a Talentis-program, méghozzá azokon a kastélyokkal tarkított birtokokon, amelyek Orbán Viktor édesapja nevén lévő hatvanpusztai majorság mellett húzódnak, és amelyek Mészáros Lőrinc és Tiborcz István és családjaik tulajdonában állnak, az hatalmas pénzekhez juttathatja a haveri kört.

Eközben Mészáros környezete megszerezte Talentis Group Zrt.-t, míg a felcsúti polgármester lánya a herceghalmi Kutatópark Ingatlanhasznosító Zrt. vezérigazgatója lett.

A fejlesztési területek kapcsán nem kerülhetőek meg a Tiborcz család földvásárlásai sem, s ha ipari fejlesztési területté minősítik át ezeket a területeket, az milliárdos profitot generálhat majd

– emlékeztetett Szilágyi György.

„De Mészáros Lőrinc még mindig éhes”, közel 8 milliárd forintot kaszál a felcsúti polgármester egy eddig szinte ismeretlen, szűk 30 fős vállalkozása, az R-Kord Kft, amely cég a Szombathely–Zalaszentiván vasútvonal villamosításán dolgozhat, az eredetileg becsült árnál 40 százalékkal többért.

Az R-Kord Kft. telephelye megegyezik a FEJÉR-B.Á.L. Zrt.-ével, amely cég arról nevezetes, amellett, hogy Mészáros Lőrinc tulajdona, hogy elnyerte a bicskei tanuszoda felújításra kiírt pályázatot. Jellemző, hogy a fideszes polgármester, Pálfy Károly számára olyan fontos volt, hogy minél hamarabb meglegyen a tender győztese, hogy miközben a bicskei vasútállomáson bevándorlók rekedtek a vonatba, az önkormányzat rendkívüli ülésen döntött a FEJÉR-B.Á.L. Zrt. érdekében.

Szilágyi György (fotó: Béli Balázs)

De beszélhetünk Európa valóban legnagyobb korrupciós ügyéről

– folytatta Szilágyi György. Mint ismert, a kormány 420 milliárd forint építőipari beruházást hirdetett meg a Nemzeti Fejlesztési Programirodán keresztül. A kiírásból azonban kiderült, hogy csak azok indulhatnak, akik előző három évben összesen legalább 20 milliárd forgalmat könyveltek el, illetve a közbeszerzés tárgyából legalább 15 milliárd árbevételt értek el.

A jobbikos politikus megállapította, hogy az már csak hab a tortán, hogy a húsvéti hosszú hévégén megnyílt az alcsútdobozi kalandpark, Mészáros Lőrinc legújabb beruházása, egy természetvédelmi terület szomszédságában.

„Szeretnénk, ha végre egyszer elég lenne, ha végre abbahagynák ezt a harácsolást, ha abba hagynák a Fideszes rokonok, haverok zsebeinek tömését. Fejezzék be Magyarország kirablását, és végre az ország javára végezzék a munkájukat, amíg még kormányon vannak”

– fogalmazott élesen Szilágyi György.

A politikustól megkérdeztük, hogy mi a legerősebb nemzeti párt véleménye arról, hogy a keddi liciten nyertes ajánlatot tevő ügyvéd a sajtónak elismerte, Mészáros Lőrinc ügyében járt el.

Szilágyi György válaszában rámutatott: szinte maffiaszerűen működik most már az állam. „Nem törvénytelenül, hiszen a törvényeket a saját érdekeik mentén alakították. Ezzel nemcsak anyagilag, hanem erkölcsileg is megkárosítják az országot, a helyben élő gazdákat, a kis és középvállalkozásokat – mondta el

A kormánypárt valóban betartotta korábbi ígéretét – csak a Fidesz, és a hozzájuk köthető érdekkörök nyerhetnek az állami pályázatokon – állapította meg Szilágyi György.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »