Cruz alelnökjelöltje lezúgott a színpadról

Cruz alelnökjelöltje lezúgott a színpadról

Carly Fiorina bejelentette, hogy Cruz lesz az USA következő elnöke – ami nem túl valószínű –, majd megfordult, hogy megnézze Ted Cruzt és bevonuló családját. Fordulás közben azonban lepottyant a színpadról az Indiana államban tartott nagygyűlésen.

Cruz felesége egyből Fiorina után ugrott, de maga az elnökjelölt-aspiráns – aki már a republikánus elnökjelöltséget se nagyon szerezheti meg – tovább rázta a kezeket, írja a Salon. Az éllovas Donald Trump a felmérések szerint egyébként mintegy tizenöt százalékkal vezet Cruz előtt, aki pont Indiana miatt rántotta be a kampányba a Hewlett-Packard bukott vezérigazgatóját.

Egyébként egyáltalán nem szokványos, hogy egy elnökjelölt-aspiráns saját alelnökjelöltet nevez meg, ilyen az utóbbi negyven évben mindössze kétszer fordult elő, s egyszer sem bizonyult túl jó ötletnek. 1976-ban Ronald Reagan Richard B. Schweiker pennsylvaniai szenátort nevezte ki reménybeli helyettesének, de végül elbukott a konvención, Jerry Brown pedig 1992-ben Jessy Jackson bevetésével próbálkozott, szintén kevés eredménnyel.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »