Copa América: megvan ez első továbbjutó

Copa América: megvan ez első továbbjutó

Megvan az első továbbjutó a centenáriumi labdarúgó-Copa Américán. Az amerikai kontinenstornán Kolumbia újabb győzelmet aratott, és a házigazda Egyesült Államok is magára talált.

Volt min javítania az Egyesült Államok csapatának, miután a centenáriumi Copa América házigazdája a nyitófordulóban vereséget szenvedett Kolumbiától. Costa Rica ellen viszont már a 9. percben megszerezte a vezetést Jürgen Klinsmann csapata, Dempsey volt eredményes egy jogos tizenegyesből. A 37. percben Jones duplázta meg az amerikai előnyt, miután kilőtte a hosszú alsót.

Öt perc sem telt a második gól után, amikor Wood is feliratkozott az eredményjelzőre, ezzel a góllal pedig már 3-0-ra vezetett a házigazda. A kegyelemdöfést Zusi adta meg Costa Ricának a 78. percben. Az amerikaiak 4-0-ra nyertek.

Kolumbia egy győzelemmel a háta mögött várta a Paraguay elleni csoportmérkőzést, és már a 12. percben előnybe került: James Rodríguez szöglete után Carlos Bacca fejelt a kapuba. Még az első félidőben kétgólosra növelték előnyüket a kolumbiaiak. A paraguayi védelem teljes asszisztálása mellett James ezúttal a befejezésben jeleskedett.

A második játékrészben Ospinának nagy szerepe volt abban, hogy Kolumbia megőrizte kétgólos előnyét, de a 71. percben már a kapus is tehetetlen volt: Ayala a torna egyik legszebb góljával szépített.

Többre azonban nem futotta Paraguay erejéből: Kolumbia 2-1-es győzelmével már hatpontos, és biztos továbbjutó a csoportból.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »