CNATDCU: plagizált a volt belügyminiszter

Plagizált doktori dolgozata megírásakor Petre Tobă volt belügyminiszter és Florentin Pandele voluntari-i polgármester – állapította meg az Egyetemi Címeket és Okleveleket Tanúsító Országos Tanács (CNATDCU).

Mirabela Amarandei tanügyminisztériumi szóvivő szerdán az AGERPRES hírügynökségnek úgy nyilatkozott, a CNATDCU tanácsának 47 tagja közül 37-en szavaztak, és közülük 36-an elfogadták a szakbizottság jelentését, miszerint Tobă és Pandele plagizált doktori disszertációja megírásakor.

A testület javasolja Petre Tobă és Florentin Pandele doktori címének megvonását – tette hozzá Amarandei. Az érintettek tíz napon belül nyújthatnak be óvást a döntés ellen.

Ez volt a második alkalom, amikor a CNATDCU tárgyalta a két dolgozat ügyét, miután szeptember 7-én hozott határozatában nem fogadta el saját szaktestületének jelentését, amely szerint sem Petre Tobă, sem Florentin Pandele nem plagizált doktori dolgozata megírásakor. Akkor a CNATDCU vezetősége elrendelte egy újabb szaktestület megalakítását, és az ügy újratárgyalását. Ez a bizottság állapította meg jelentésében, hogy a két érintett plágiumot követett el. (agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »