Clintonné újra nagy bajban emailjei miatt; Bayer Zsolt (Wiener Zeitung), stb.

Clintonné újra nagy bajban emailjei miatt; Bayer Zsolt (Wiener Zeitung), stb.

hillaryforprison

DIE ZEIT

Továbbra is terheli Clintonnét nyilvánosságra került emailjeinek ügye. Most ismét információt kell adnia arról egy bíróságnak. Ezt írásban kell megtennie bírói felszólításra, mégpedig azért, mert a Judicial Watch nevű konzervatív alapítvány az ügyet a bíróság elé vitte. A Judicial Watch-nak (Igazságügyi Figyelő) Clintonné számára október 14-ig kell eljuttatnia a kérdéseket. A demokratapárti nőnek ezután 30 napja van, hogy válaszoljon. Így azok a november 8-i választások után érkezhetnek meg a bíróságra, de – írja a balliberális német hetilap – ez az alapítvány már korábban is benyújthatja kérdéseit.

 

TASS

Hosszein Degan iráni védelmi miniszter kijelentette: az orosz harci gépek addig használhatják a Hamedan melletti Sahid Nodzseh légitámaszpontot, ameddig arra szükség lesz, idézi őt Teheránból az orosz hírügynökség angol nyelvű portálja.

 

WIENER ZEITUNG

Tiltakozás Bayer Zsolt ’gyűlöletprédikátor’ érdemrendje miatt” címmel az osztrák kormány hivatalos szócsövének számító lap (amelyben korábban Karl Pfeiffer írt a magyarországi antiszemitizmus dühöngéséről és az első Fidesz-ciklus idején a választások előtt várható fideszes államcsíny előkészületekről) arról ír, hogy „hatalmas tiltakozást” váltott ki a lovagkereszt adományozása a Magyar Hírlap újságírójának és a szociálliberális ellenzék Áder János elnöktől követeli a díj azonnali visszavonását. Bayer Orbán Viktor „jobboldali populista magyar miniszterelnök” barátja.  Bayer „a zsidók elleni antiszemita támadásairól” ismert. A romákat „állatoknak és gyilkosoknak” nevezi. Ulrike Lunacek osztrák európai parlamenti képviselő pert nyert elleni egy magyarországi bíróságon, amiért  Bayer gyalázta őt.

 

 

INFOWARS

A „hitelét vesztett fősodratú nyugati médiának” „hála” az egész világhálót bejárta a szíriai Aleppóban megsebesült kisfiút mutató kétperces videó, aki – e médiumok szerint – orosz vagy szíriai légicsapások során sérült meg. Az amerikai független hírportál felteszi a kérdést, vajon  e média az elmúlt éveken át mutatott-e eddig a sok százezer megsebesített kisgyerek közül akár egyetlen egyet?

 

PAUL CRAIGN ROBERTS

Reagan elnök volt pénzügyi államtitkára, egyetemi tanár, a Wall Street Journal volt szerkesztője ugyanerről a témáról írt cikkében szintén azt kérdezi, hogy a CNN és a prostituált nyugati sajtó, amely mutogatja a nem súlyosan sérült szíriai gyereket, vajon mikor könnyezte meg azon hét muzulmán országban végrehajtott amerikai bombázások sok tízezer gyerekáldozatát és mutatta be arcukat, vagy azon fél millió iraki gyerekét, akiket az Egyesült Államok által az ENSZ-re kényszerített embargó miatt haltak meg?  Hozzá teszi, ne feledjük, hogy Asszad elnöknek a szírek között sokkal nagyobb a támogatottsága, mint Obama elnöknek az amerikaiak között.

 

THE NEW YORK TIMES

A vezető amerikai lap annak járt utána, hogy miért maradnak még a jól kereső amerikai fekete családok is a gettókban? A közhiedelem szerint ők onnan elköltöznek. Csakhogy ott érzik otthon magukat és ott találnak közösségre, barátokra. Így maradnak vagy visszaköltöznek. (Terjedelem: 12 nyomtatott oldal.)

 

 

 

 

 

 


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »