Clintonék az amerikai demokráciát kérnék számon Európában is

Kiszelly Zoltán: a „Soros-impérium” az egész világot befedi, az amerikai üzletember pedig komoly gazdasági hátteret is biztosít hozzá.

Joggal várunk el több tiszteletet az Egyesült Államoktól – fogalmazott Orbán Viktor pénteken reggel a Kossuth Rádióban. A miniszterelnök kitért arra is: a Soros György nevéhez köthető háttérhatalom befolyásolni próbálja a magyar politikát. Kiszelly Zoltán politológus az M1 esti műsorában a kormányfő szavait kommentálta.

„Soros György (…) az amerikai demokrata párt egyik legfontosabb finanszírozója. Ezért azt kell mondanom, hogy a száj Clintoné, de a hang Soros Györgyé. Magyarország (…) meg akarja védeni a szuverenitását, ezért mi akadályát jelentjük a Soros-féle amerikai tervnek” – mondta a magyar miniszterelnök a Kossuth Rádióban Bill Clinton azon kijelentésére reagálva, mely szerint a lengyelek és a magyarok az Egyesült Államoknak és a hidegháborúnak köszönhetik szabadságukat, most mégis elegük lett a demokráciából és tekintélyelvű diktatúrát akarnak.

A „Soros-impérium” az egész világot befedi, Soros György pedig komoly gazdasági hátteret is biztosít mindehhez, más „mecénások” mellett – ezt már Kiszelly Zoltán politológus fűzte hozzá a magyar miniszterelnök fenti gondolataihoz az M1 Szemtől szembe című műsorában.

Hatból négy

Azt mondta: látható, hogy főként a bevándorlás kérdésében Soros programja látszik megvalósulni. Az amerikai üzletember hat pontban tett javaslatot a migránsválság megoldására – fura módon ezek közül négy már az Európai Unió javaslatai között is megjelent – fűzte hozzá a politológus, felhívva a figyelmet arra is: Soros pontjai között volt az Európai Bizottság azon javaslata is, amely később 250 ezer eurós büntetést helyezett kilátásba a migránsok befogadását visszautasító országok részére.

Kiszelly Zoltán emlékeztetett: Soros egyik – berlini – alapítványa nem mellékesen Angela Merkel német kancellár tanácsadója migránskérdésben, valamint „ne felejtsük el”, hogy tavaly, amikor tízezrével jöttek a migránsok, akkor Soros Györgyhöz köthető alapítványok osztogattak arab nyelvű tájékoztató füzeteket a bevándorlóknak jogaikról, azok érvényesítéséről és többek közt arról, hogy merre kell folytatniuk az útjukat, hogy minél messzebb jussanak Európában.

20-30 millió ember kellene

Motiváció tekintetében nem kell összeesküvés-elméleteket gyártani – mondta a politológus: Európában kevés gyermek születik, a gazdaság pedig stagnál.

Soros és a „hozzá hasonló amerikai spekulánsok és milliárdosok” sokkal jobb üzleteket tudnának kötni, ha az európai gazdaság gyorsabban növekedne. Ehhez be kell engedni 20-30 millió embert a kontinensre 2030-ig vagy 2050-ig – hiszen az amerikai gazdaságnak is „jót tett” az a 30 millió ember, aki 1820 és 1920 bevándorolt oda.

Antikommunistából liberális?

Boros Bánk Levente, a Szemtől szembe másik politológus vendége szerint a Soros-birodalom a tengerentúlról próbálja befolyásolni az európai politikát. Emlékeztetett rá: Soros kezdetben az antikommunista álláspontot képviselte, majd amikor a rendszerváltó elit elvált jobb- és baloldalra, akkor „kivillantotta a foga fehérjét”, és a liberális oldalt kezdte támogatni.

A Soros által Amerikában támogatott demokrata párt az európai politikában a liberális oldalnak felel meg. Így fordulhatott elő, hogy a Soros által támogatott Bill Clinton ezt a liberális vonalat képviselve tulajdonképpen „beszólt” Magyarországnak – mondta.

Az amerikai demokráciát kérik számon Európában is

Kiszelly Zoltán meglátása szerint az amerikai elit, bárhol is legyen a világon konfliktus vagy érdekellentét, ott mindig a saját felfogásuk szerint értelmezett demokráciát kérik számon. Clinton Európában ezt a doktrínát újította meg, pedig – fogalmazott a politológus – ezen a kontinensen más jellegű az intézményesült demokrácia, „kár lenne az amerikait számon rajtuk”.

Minden kormány elemi érdeke, hogy beazonosítsa azokat a politikai erőket, amelyek a pozícióját gyengíteni kívánják – jelentette ki a műsorban Boros Bánk Levente. „Azt gondolom, jól teszi az Orbán-kormány, ha világossá teszi az emberek számára azt, hogy honnan lőnek. Így nyilvánvaló lesz, hogy kinél van a fegyver, ki adta azt a fegyvert és hogyan lehet ellene védekezni” – mondta.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »