Civilek követelik Botka leváltását

Civilek követelik Botka leváltását

A szegedi független civilek is Botka László távozását követelik. Érdemes elolvasni a Civil Városi Unió nyílt levelének részleteit:

„Innen üzenjük: Szeged hosszú évek óta parkolópályán áll!

(…)

Tétova medvetánc, amelyet az MSZP folytat a vállára felkapaszkodott, egy csendőr őrmester stílusával rendelkező dél-alföldi vezérrel. Botka minden gátlástalan ígérete, riogató választási üzenete nem több egy megmosolyogtató, télvégi busójárásnál. A tavaszi rosta után az MSZP leteszi majd a jelmezt, visszatér a halványszürke hétköznapokba. Lesz, aki bejut a Parlamentbe. De mi lesz a sorsa a szegedi polgármesternek? Mára tudni lehet, hogy egyéni körzetben nem indul Botka László tavasszal. Így csak a listás hely maradhat számára, amennyiben elkötelezett, hogy másnak adja át a polgármesteri székét, ám nem gondolnánk, hogy ez kielégíti politikai ambícióit.

Mai napig nem tudni, hogy az országjárást ki fizeti Botka László számára. Annyi bizonyos, hogy Lengyel László üdvöskéje találkozóira a vidéki városokba szolgálati gépkocsijával érkezik, tehát joggal feltételezhetjük, hogy szegedi közpénzen utazgat. A tankolásokat összeszámolva a telefon költségekkel, több százezer forintos tételek lehetnek ezek havonta, amelyek jövő tavaszig milliós nagyságrendre rúghatnak. S közben, a maga karrierjének építése mellett egyáltalán nem érdekli, hogy a szegedi fiatalok túlnyomó többsége sajnos Budapesten és külföldön vállal munkát. A diplomás, több nyelvet beszélő huszon- és harmincévesek „kispados” helyzetben vannak Szegeden. Termelő beruházások nincsenek, valós munkahelyek nem létesülnek, a multinacionális áruházláncok viszont tárt kapukkal és minimálbéres fizetésekkel várják a felsőfokú végzettségűeket, vagyis a következő generáció számára nincs mondanivalója Botka Lászlónak.

A foglalkoztatás mellett ez ugyanúgy a kulturális, oktatási és tudományos területre is igaz, amelyekkel illene valamit kezdeni a Nobel-díjas Szentgyörgyi Albert városában. A hangzatos szólamok után rövid időn belül kiderült, a balos városvezetőnek nincs elképzelése, hogy miként lehetne kitalálni Szegedet, és beilleszteni a nemzetközi körforgásba. A C-vitamin hazájában tudatos városmarketinggel és turisztikai koncepcióval sem büszkélkedhetünk. Annál inkább olyan beruházásokkal és fejlesztésekkel, amelyeket már a bíróság, a Nemzeti Nyomozó Iroda, az ]]>OLAF, és az ügyészség]]> is vizsgál. Sajnos egyre több van ilyen.

Hírdetés

(…)

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a nagyvállalatok elkerülik Szegedet, sőt több nagy cég elköltözött innen az utóbbi években. Nem csoda, hogy a Mercedes nem nálunk, hanem száz kilométerrel arrébb telepített gyárat. Ebben komoly felelőssége van Botka Lászlónak: a Benz Szegeddel is számolt a beruházás tervezési fázisában, ám a tisztelet és vendégszeretet erősebb volt Kecskeméten. Az utóbbi években is lehetőség lett volna a véráramba csatlakozni, lobbizni Városunkért nemzetközi és hazai szinten egyaránt. Ám nem kaptunk arról híradást, hogy a szegedi vezető külképviseletekkel, vállalatok igazgatóival, vagy külföldi érdekeltségű kereskedelmi kamarákkal egyeztetne. Az ELI lézerberuházást pedig a Kormány hozta Szegedre az Egyetemmel karöltve, tehát Botka Lászlónak abban semmi érdeme nem volt.

Régóta hangoztatott véleményünk szerint Szeged múltját és értékeit figyelembe vevő rövid és hosszú távú fejlesztési stratégiákat, egységes városkoncepciót kellene kialakítani, ami távlatokban is irányt szabna a város fejlődésének. A Civil Városi Unió kijelenti, hogy az a városvezetés, amely csak az uniós pénztárcák kiürítésével foglalatoskodik lázasan, és azok eredményeit a maga politikai sikerére használja, szegénységi bizonyítványt állít ki magáról.

(…)

Meggyőződésünk, hogy Szegeden az észszerűség és városépítés gondolata helyett a politikai túlélés alkot mértéket és szabályt a városvezetésnek.”

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »