Civilek is meghaltak egy bagdadi merényletben

Legalább hét civil életét vesztette hétfőn, amikor öngyilkos merénylő robbantott Bagdad egyik forgalmas bevásárlónegyedében – közölték iraki tisztségviselők.

Egy helyi rendőrségi illetékes szerint az öngyilkos merénylő a testére szerelt pokolgépet az iraki főváros délkeleti, többségében síita muszlimok által lakott Al-Amil nevű negyedének egyik kültéri piacán hozta működésbe. Az illetékes hozzáfűzte, hogy a halottakon kívül mintegy huszonöt sebesült is van.

Egy orvosi tisztségviselő megerősítette az áldozatok számát.

Eddig egy terrorszervezet sem jelentkezett a támadás elkövetőjeként, ugyanakkor az Iszlám Állam szunnita szélsőségesei a közelmúltban számos hasonló merényletet követtek el az általuk eretneknek tartott síiták ellen.

Dacára a kormányerők és szövetségeseik előrenyomulásának, az Iszlám Állam még mindig kiterjedt területeket tart karmaiban Irakban, és befészkelte magát az északi Moszul városába is.

Az amerikai vezetésű terrorellenes szövetség légi csapásainak segítségével Bagdad még idén hadműveletet készül indítani Moszulnál a terroristák kiűzésére.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »