Civilek arra biztatják a migránsokat, hogy tüntessenek a magyar határnál

Civilek arra biztatják a migránsokat, hogy tüntessenek a magyar határnál

Újra felerősödött a nyomás a határon, amikor egy 100-130 fős csoport pénteken gyalog elindult Röszkére. Ez a csoport már két napja éhségsztrájkol a szerb-magyar magyar határ mellett, igaz, egyre kevesebben vannak. Civilek biztatják a migránsokat, hogy tüntessenek és gyalogoljanak Belgrádtól a határig – tudta meg az M1 Híradója.

MTI Fotó: Sóki Tamás

Az M1 tudósítása szerint Belgrádban az éjszaka mintegy 400 illegális bevándorló aludt a buszállomáshoz közeli parkban. A pénteken indult tiltakozás során két vahabita, vagyis iszlám szélsőséges vallásgyakorló férfit láttak az M1 tudósítói, akik röplapokat osztogattak “Nyissátok meg a határt!” felirattal. Anarchisták is vannak a helyszínen, akik Belgrádból főtt tésztát, tartós élelmiszert, gyümölcsöt, ivóvizet és teát hoztak a migránsoknak.

A menekültügyesek a tudósítóknak arról beszéltek, hogy számukra a legnagyobb problémát éppen ezek az anarchisták okozzák, mert azok próbálják lebeszélni a migránsokat arról, hogy buszokra szálljanak és szerbiai befogadóközpontokba menjenek – hangzott el az M1-en.

Forrás: Híradó.hu

The post Civilek arra biztatják a migránsokat, hogy tüntessenek a magyar határnál appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »