Civil információs napon erősítik a magyar-külhoni magyar kapcsolatokat Martoson

Civil információs napon erősítik a magyar-külhoni magyar kapcsolatokat Martoson

Idén is folytatódik a magyarországi határ menti megyék Civil Információs Centrumainak (CIC) és a felvidéki Szövetség a Közös Célokért (SZAKC) társulás együttműködése.

A Szövetség a Közös Célokért társulás – a tavalyihoz hasonlóan – idén is civil információs napot tart a IV. Martosi Szabadegyetem keretében július 8-án, pénteken 10.00 órától 18.00 óráig a Feszty park területén, a SZAKC-asztalnál.

A magyarországi határ menti megyékben működő CIC-k és a SZAKC között egy évvel ezelőtt született meg az együttműködési megállapodás. „Feladatunk a magyar-külhoni magyar partnerségi kapcsolatok építése, civil szervezetek határon átnyúló együttműködésének segítése, valamint a Nemzeti Együttműködési Alap pályázataival kapcsolatos tájékoztatás. Ezt a tevékenységet folytatjuk 2016-ban is”- tájékoztatta a Felvidék.ma -t Pogány Erzsébet, a SZAKC igazgatója.

A Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Pest, Nógrád és Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Civil Információs Centrumok határon túli partnereként az Emberi Erőforrások Minisztériumának szakmai felügyelete alatt nyújt tanácsadást a Felvidéken a Szövetség a Közös Célokért. Az együttműködés az Emberi Erőforrások Minisztériumának Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárságának közreműködésével jött létre.

A magyar-külhoni magyar kapcsolatok erősítése a civil információs napokon

A megyei Civil Információs Centrumok külhoni partnerszervezetként és a SZAKC munkatársai 2015-ben több különböző helyszínen civil információs napokon biztosítottak találkozási lehetőséget a felvidéki és a magyarországi civil szervezetek részére. A találkozókon lehetőség nyílt az érdeklődő civil szervezetek bemutatkozására és a helyszínen való kapcsolatfelvételre.

„Célunk többek közt a magyar– külhoni magyar kapcsolatok erősítése, együttműködések kiépítése, a felvidéki magyar szervezetek tájékoztatása a Nemzeti Együttműködési Alap és a Visegrádi Alap pályázati lehetőségeiről, segítségnyújtás a sikeres pályázathoz szükséges kapcsolatépítéshez” – fogalmazott Pogány Erzsébet.

Martoson is a civilek szolgálatában

A Szövetség a Közös Célokért társulás a Komárom-Esztergom megyei Civil Információs Centrummal közösen szervezett információs napja találkozási lehetőséget nyújt szakértőkkel, együttműködés és kapcsolatépítés iránt érdeklődő magyarországi és felvidéki civil szervezetek vezetőivel.

Vendégelőadók érkeznek a Komárom-Esztergom megyei, Győr-Moson-Sopron megyei és Pest megyei Civil Információs Centrumokból. Témáik között szerepel a közösségépítés a Felvidéken, a civil szervezeti munkát érintő kérdések, közéleti témakörök. Bemutatásra kerülnek egyedi kezdeményezések, önkéntességi programok is.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékévében kiemelt előadásként került be a programba Nahimi Péter, a Pongrátz Gergely 56-os Közhasznú Alapítvány elnökhelyettesének előadása.

Forrás: felvidek.ma

The post Civil információs napon erősítik a magyar-külhoni magyar kapcsolatokat Martoson appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »