Cigicsempészek fenyegettek határőrt Kárpátalján

Egy szolgálatot teljesítő határőrt fenyegettek meg az ukrán–román zöldhatáron a Rahói járásban – adta hírül a Pmg.ua hírportálra hivatkozva a Karpatalja.ma.

A Munkácsi Határőrszolgálat az utóbbi időszakban mobilegységek bevetésével próbálja felvenni a harcot a cigarettacsempészekkel az ukrán–román és az ukrán–magyar határszakaszokon, erre a szabálysértések számának emelkedése miatt volt szükség. Az átvezényelt határőrök intézkedései azonban egyre többször váltanak ki ellenállást a csempészekből, s vezetnek incidensekhez – írja a portál.

Szeptember 17-én éjfél körül a rahói járási Luh (Lonka) község közelében lévő ukrán–román zöldhatárhoz személygépkocsival öt ismeretlen férfi érkezett, s fenyegetni kezdték az ott járőrszolgálatot teljesítő határőrt. Egyikük letépte a rendszámtáblát a határőrség szolgálati autójáról. Ekkor a határőr, hogy megállítsa a randalírozókat, figyelmeztető lövést adott le a levegőbe, majd erősítést hívott, értésükre adva, hogy az eset nem marad megtorlás nélkül. Három szabálysértőt elfogtak, ketten autójukkal elmenekültek a helyszínről.

Az ügyben eljárás indult.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »