Cigány módra rátámadtak az őket szétválasztani próbáló olasz csendőrökre a niggerek – ott halálos lövés volt a válasz

Cigány módra rátámadtak az őket szétválasztani próbáló olasz csendőrökre a niggerek – ott halálos lövés volt a válasz

Verekedő afrikai migránsokat próbáltak meg szétválasztani az olasz csendőrök szerdán a calabriai San Ferdinandóban. Egy "menekült" késsel az egyik csendőrre támadt, a csendőr tüzet nyitott, és lelőtte a támadóját.

Az olasz hatóságok közlése szerint az eset az egyik calabriai sátortáborban történt, ahol a dél-olaszországi narancs- és zöldségültetvényeken dolgozó afrikai bevándorlók élnek a nyári munkaszezonban. San Ferdinando táborában ötszázan vannak. A tábor spontán alakult, az itt tartózkodók a dél-olaszországi partokra érkező illegális bevándorlók.

Egy Maliból származó férfi összeverekedett egy társával. A helyszínre kiérkező csendőrök fellépésére az afrikai férfiak először dobálni kezdték őket minden kezük ügyébe kerülő tárggyal.

Az egyik csendőrnek eltört az állkapcsa, a másikat az arcán és a szemén sebesítették meg. Amikor az egyik afrikai férfi kést rántott elő és a csendőrre támadt, a csendőr fegyverrel válaszolt, és rálőtt a négerre, aki a helyszínen meghalt.

Lázadás is kitört már a betolakodók között

San Ferdinando a szintén calabriai Rosarno mellett van, utóbbiban 2010 telén lázadás tört ki az afrikai munkások között, akik megszállták Rosarnót, és csak rendőrségi fellépéssel tudták őket eltávolítani. A dél-olaszországi földeken foglalkoztatott idénymunkások akár napi 15 órát is dolgoznak, három eurós órabérért.

Giuseppe Brugnano, a független olasz rendőrszakszervezet (Coisp) calabriai főtitkára a migrációt időzített bombának nevezte.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »