Christoph Daum: nem vagyok Guardiola, de mindent megteszek a sikerért

Christoph Daum: nem vagyok Guardiola, de mindent megteszek a sikerért

Nem ámítja könnyed győzelemmel a szurkolókat Románia világbajnoki selejtezőre készülő labdarúgó-válogatottjának szövetségi kapitánya, Christoph Daum, mert szerinte a nyári kontinensviadal már megmutatta, hogy a kisebb országok is kiváló erőnlétben vannak, taktikusan és jól szervezetten játszanak.

daum55465_bChristoph Daum

Emiatt biztos abban, hogy problémáik lesznek majd szombaton Örményországban, és kedden, a Kazahsztánban rájuk váró műfüves pályán sem lesz egyszerű futballozniuk. „Beszéltem Adam Nawalkával, a lengyelek szövetségi kapitányával, aki azt mondta, hogy a kazahsztáni 2-2 után a legjobb dolog az volt, hogy nem sérült le egyik játékosa sem. A német szövetségi kapitány, Joachim Löw is azt mondta nekem, hogy nagyon nehéz ott játszani, és egy ponttal is megelégedhetnénk” – ecsetelte a szerdai sajtótájékoztatón.

Hozzátette viszont, hogy az első fordulóban jegyzett, Montenegró elleni döntetlen miatt most szükségük van a három pontra. Kezdő tizenegyét még nem véglegesítette, de azt leszögezte: támadó taktikája nem változott. Hangsúlyozta, hogy Toșca jól le tudja zárni a bal oldalt, de Latovlevici teljesítményét is figyelemmel követi, Steliano Filip pedig egészségügyi problémái ellenére akár még pályára léphet a második találkozón. „Láthatták, hogy jól boldogult Montenegró ellen is” – fűzte hozzá a szakember, aki ma Bufteán – műfüves pályán – tartja az edzéseket, hogy utána pénteken elutazzanak Jerevánba, a szombati összecsapás helyszínére.

„Nem csak azért vagyok itt, hogy a játékosokkal dolgozzam, hanem hogy az edzőkkel is. Nem állok mindegyikükkel jó viszonyban, de nem is kötelező, hogy mindenki kedveljen. Mindegy, mit csinálok, mert az eredmények alapján bírálnak majd el, és természetesen szeretném a lehető legjobbat elérni Románia számára. Ehhez viszont időre van szükség, mert egy folyamatban lépésről lépésre kell haladni. Nem vagyok Guardiola. Csak azt tudom mondani, hogy dolgozom ezért a csapatért és ezért az országért, de garantálni nem tudom a sikert” – szögezte le.

Hozzátette, nagyon jó viszonyban van a Romániai Labdarúgó-szövetség vezetőségével, de attól függetlenül, hogy a válogatott újjáépítésén dolgoznak, nem lepődne meg, ha egy esetleges gyenge eredmény miatt távoznia kellene. „Megszoktam, hogy nyomás alatt végezzem a feladatomat. Ha megszerezzük a hat pontot Örményország és Kazahsztán ellen, nem fogom azt mondani, hogy én vagyok a legjobb, ha pedig kikapunk, bármire készen állok. Megkérdezték tőlem, hogy milyen a romániai labdarúgás, és én arra kértem az angolokat, hogy mondjanak egy romániai játékost. Talán Stanciut ismerik, de ennyi” – fogalmazott a német szakember, utalva a „piros-sárga-kékek” jelenlegi hírére.

A világbajnoki-selejtező európai csoportjaiban egyébként már csütörtökön is rendeznek mérkőzéseket, köztük a G csoportban az Olaszország–Spanyolország rangadót. A két válogatott már számtalan emlékezetes összecsapást vívott egymással, legutóbb viszont épp a franciaországi Eb-n került szembe a két együttes, ahol a Squadra Azzurra 2-0-ával visszavágott a négy évvel korábban 4-0-ra elveszített döntőért, és kiejtette az akkor még címvédő ibériai csapatot a legjobb tizenhat között. A csütörtök esti összecsapást 21.45-től a DigiSport élőben sugározza. Ugyanebben az időben lesz látható még a Törökország–Ukrajna (Digi2), az Ausztria–Wales (Digi3) és az Izland–Finnország (Digi4) összecsapás. Magyarország pénteken fogadja Svájc legjobbjait.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »