Charlie Hebdo: Magyarország nyafogós

Kovács Gergely szerint a problémákat nem megoldani akarjuk, hanem nevetni rajtuk, Ungár Klára pedig úgy véli, miatta van minden.

Egymillióan válaszoltak a kormány kérdéseire, ez is jelzi, hogy az emberek félnek a bevándorlóktól és az illegális bevándorlás következményeitől – erről beszélt Kovács Zoltán kormányszóvivő a Charlie Hebdo cikkében, amit a 24.hu szemlézett. Magyarország, a nyafogós – ezzel a címmel közölt négyoldalas összeállítást a francia szatirikus lap hazánkról, benne megszólaltatva ellenzékieket, értelmiségieket is. Kovács a cikk szerint elmondta: a politikai menekültstátuszt igénylőkről tudjuk, hogy gazdasági bevándorlók. Orbán a kormányszóvivő szerint olyan jobbközép politikus, mint Nicolas Sarkozy, és nem a konfliktust keresi, csak megvédi az érdekeit. Utóbbi viszont vezethet konfliktushoz – derült ki Kovács szavaiból.

Ungár: Nagy hibát követtem el

Tamás Gáspár Miklós filozófus a lapnak nagy akarattal, és taktikai rugalmassággal rendelkező „hazudozóként” festette le Orbánt. TGM beszélt Trianonról is, ami szerinte szimbóluma az áldozattá válásunknak, és a gyűlöletünknek is mindenki ellen. Mindenki az ellenségünk, ez pedig kellemes, boldog érzéssel tölt el minket – vélte a filozófus.

Megszólalt az egykor fideszes, a Szabad Emberek Magyarországáért pártot vezető Ungár Klára is, aki szabadkozott: kifejtette, Orbán barátja volt, és szabad gondolkodású, nyitott, tanulni vágyó személyiségnek ismerte meg. Ungár szerint ő mutatta meg a jelenlegi kormányfőnek Machiavellitől A fejedelem című műve, ez pedig nagy hiba volt, minden őmiatta történik.

A problémákat nem megoldani akarjuk, hanem nevetni rajtuk

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke, Kovács Gergely pedig arról beszélt: a politikusok humoristákká válnak, így elveszik az ő munkájukat. Ezért cserébe ők is el akarják venni előbbiek munkáját, hogy politikusok legyenek. Ismert: a Kétfarkú Kutya Párt indulni kíván a 2018-as választáson is. Kovács úgy vélte, a különbség Németország és hazánk között, hogy ha nekik problémájuk van, megpróbálják megoldani. Mi viszont inkább nevetünk rajta: hozzászoktunk az Osztrák-Magyar Monarchiában, a török megszállás alatt is, hogy a problémákat nem megoldani kell, hanem nevetni rajtuk – tette hozzá.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »