CFR-diadal a Román Kupa döntőjében

Büntetőkkel a kolozsvári CFR labdarúgócsapata nyerte kedden késő este a Román Kupát, a Dinamo elleni összecsapáson megemlékeztek a május 6-án szívroham következtében a pályán elhunyt kameruni Patrick Ekengről.

A kolozsvári CFR és a bukaresti Dinamo közötti kupadöntőben a fővárosi csapat kezdett jobban. Az első félidőben 2-0-ra elhúzott, de a rendes játékidő utolsó előtti percében a kolozsváriak egyenlítettek. A hosszabbításban nem esett gól, a 11-eseknél az ötödik büntetőt a Gépész utcaiak kapusa védte, és ezzel megszerezte a kupát csapata számára.

A bukaresti Nemzeti Arénában játszott mérkőzést megszakították a 14. percben, hogy a pályán elhunyt Patrick Ekengre, a bukaresti Dinamo 14-es mezszámmal szerepelt kameruni középpályására emlékezzenek. A megemlékezés során mindkét csapat játékosai és a játékvezetők is Ekeng arcképével ellátott mezt öltöttek magukra, a lelátókon pedig a nézők a „Bbon voyage Patrick!” (Jó utat, Patrick!) feliratot alakították ki, és a játékos óriásposzterét bontották ki.

A kolozsvári csapat negyedszer diadalmaskodott a Román Kupában.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »