Cégen belülről jöhet a VS.hu új vezetése

A New Wave másik hírportáljától, az Origótól érkezhet a múlt hétfőn felmondott Lebhardt Olivér utódja.

Az MNB-elnök Matolcsy György unokatestvérének, Szemerey Tamásnak az érdekeltségébe tartozó – bár ezt tagadó – kiadó, a New Wave Production több mint félmilliárd forintot nyert el a jegybanki alapítványoktól, ezt követően állt fel több mint egy tucat újságíró – köztük a főszerkesztő – a VS.hutól. Tudomásunk szerint még mindig nem ért véget a felmondáshullám, amelyről a külföldi sajtó is írt már.

A portál azonban életben maradhat még egy darabig, „mert azzal beismernék, hogy a fennmaradása a közpénzes támogatásokhoz kötődött” – írta a Hvg.hu. A VS.hunak folyamatban lévő médiakampányai, szerződései is vannak, ezek miatt sem lehet formálisan az Origóba olvasztani. A Hvg.hu úgy tudja, hogy úgy kapcsolnák az Origóhoz a VS-t, hogy utóbbi magazinos tartalmakat készítene – annak fényében, hogy a közéleti rovat munkatársai felálltak múlt héten, ez valóban logikus lépés.

Kettős vezetés jöhet

Információik szerint házon belüli átszervezéssel oldaná meg a helyzetet Szilágyi Dániel ügyvezető és a cég résztulajdonosa, Száraz István: Fazekas Pálma és Tevan Imre felelős szerkesztők, valamint Makai József newsdesk szenior szerkesztő ülhet át a VS.huhoz. Méghozzá azért, mert helyükre a Faktor.hutól érkezett főszerkesztő, György Bence korábbi munkahelyéről hozott embereket – pedig egy korábbi interjúban azt ígérte, nem szedi szét a Faktort, csak két embert hoz el.

A Hvg.hu szerint Lebhardt Olivér előbb a mundér becsületét védő, majd pár nappal később távozó főszerkesztő helyét Makai és Tevan közösen venné át. Makait szeretnék, de ő még nem biztos, hogy vállalja egyedül a főszerkesztőséget – keresték az újságírót, de nem akarta kommentálni az értesüléseket.

Az Origo Montevideo utcai szerkesztőségét a HVG.hu információja szerint hétfőn átrendezték, hogy el tudják rendezni a faktorosokat, valamint a New Wave egy másik érdekeltségétől, a We Love Budapesttől érkezett új kollégákat. Hosszú távon ezen nagy látogatottságú portállal számolhatnak a cégcsoportnál, amely hamarosan a Figyelő című hetilapot is megvásárolhatja.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »