Castro halálát ünneplik Floridában

Az egykori kommunista diktátor halálának híre gyorsan elérte a floridiai Miamit, amely a kubai emigráns közösség központjának számít az Egyesült Államokban. Ujjongó tömegek vonultak az utcára Kis Havannában – derült ki a közösségi oldalak posztjaiból.

Pezsgős üvegek durranása, edények csörömpölése törte meg az éjszaka csendjét Miamiban, amikor kiderült, 90 éves korában elhunyt Fidel Castro egykori kommunista diktátor.

Kubai emigránsok ünneplik Fidel Castro halálát a Kis Havannában, a floridai Maimiban

Az emigránsok és szimpatizánsaik a kubai zászlót lengetve, éljenezve ünneplik az utcákon annak az embernek halálát, aki oly sokuk életét megkeserítette, aki miatt sokuknak évtizedek óta száműzetésben kell élniük az Egyesült Államokban.

Több száz fős tömeg gyűlt össze Kis Havannában a Versailles étteremnél, a száműzött közösség régi törzshelyénél. Énekelve, táncolva örökítették meg a történelmi pillanatokat okostelefonjaikon, hogy azután a videók egy részét megosszák az interneten is.

Ez egy ünnep. Nem egy ember halálát önnepeljük, hanem a remélhetőleg a szabadság kezdetét, amelyre mindannyian sok éve várunk már – mondta a CNN-nek egy mulatozó, aki maga is Kubában született.

 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »