Capital: A kormány nincs bajban ameddig „csak kozmopolita diákok és értelmiségiek intéznek ellene kihívást”

Capital: A kormány nincs bajban ameddig „csak kozmopolita diákok és értelmiségiek intéznek ellene kihívást”

Echo TV nemzetközi sajtószemléje 11:55-kor

A Capital nevű német gazdasági havilap „Magyarország – lecke autokratáknak” címmel írt cikkében panaszosan szól arról, hogy Magyarországon nem tör ki forradalom. Ügyesen, békésen zajlik az autokratikus átalakulás már hét éve, megelőzve Lengyelországot, Törökországot és az USA-t. Orbán korlátozta a médiát, gúzsba kötötte az Alkotmánybíróságot és megfosztotta hatalmától a parlamentet, majd  saját befolyásának bebetonozására írt alkotmányt. A miniszterelnök hatalmát a vidékre építi. És addig, ameddig „csak kozmopolita diákok és értelmiségiek intéznek ellene kihívást”, nincs félnivalója. A cikk azt jövendöli, hogy a jövő évi választásokon a nyertes Fideszen kívül más párt akár be se kerülhet az Országgyűlésbe.

Lengyelország készen áll migránsokat befogadni. Mármint európaiakat, mondta Witold Waszczykowski  lengyel külügyminiszter az orosz Sputnik News hírügynökségnek. Kijelentette: Lengyelország tavaly 1 267 000 vízumot adott ki ukránoknak, és ezek fele munkaengedélyes vízum volt. De jöttek Lengyelországba Belaruszból és más európai országból is. Lengyelország viszont nem akar részt venni a Közel-Keletről és Afrikából érkező migránsok kényszerű elosztásában és nem fogja végrehajtani az Európai Unió erre vonatkozó, 2015 szeptemberi döntését, amelybe a korábbi lengyel kormány egyezett bele, jelentette ki a külügyminiszter. Elmondta még, a kényszerkvóták szerinti migránselosztás sérti az európai szerződéseket, ugyanis a migrációs politika az adott ország hatáskörébe tartozik.

A Russia Today globális orosz tévéhálózat német adása ismertet egy friss német tanulmányt, amely szerint érezhetően nőtt a gyerekszegénység Németországban. Immár 2,7 millió gyerek él szegénységben, ami ellene mond Merkel német kancellár azon kijelentésének, miszerint a pozitív dolgokra kell összpontosítani, azaz koalíciójuk teljesítményére, mert a német népnek jól megy.

Hírdetés

A Sputnik News hírügynökség angol nyelvű szolgálata pedig arról jelent, hogy egy profi indiai ökölvívó miután pontozással legyőzte kínai ellenfelét, átadta neki aranyérmét annak jegyében, hogy a két ország megbékélését segítse azután, hogy indiai csapatok átlépték az indiai-kínai határt.

 

 

 

Megosztás:


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »