Cantona lerasszistázta Deschamps-ot

Cantona lerasszistázta Deschamps-ot

Éric Cantona szerint Benzema és Ben Arfa azért maradt ki a francia Eb-keretből, mert észak-afrikaiak. Didier Deschamps szövetségi kapitány ezt kikéri magának és perre készül.

A hazai Európa-bajnokságra készülő francia labdarúgó-válogatott keretéből kimaradt Hatem Ben Arfa és Karim Benzema is. Előbbi jó szezont futott a Nice-ben és a készenlétbe helyezett játékosok közé nevezték is (azaz valaki sérülése esetén még ott lehet az Eb-n), míg Benzema a szexvideós zsarolási botránya miatt nézheti majd otthonról a meccseket. Őt egyébként Manuel Valls miniszterelnök utasítása nyomán nem nevezte a francia szövetség, Benzema ki is akadt.

Nos, nemcsak ő, hanem az egykori Manchester United-támadó, Éric Cantona is. A szurkolókba történő két lábbal való beleszállás nagymestere szerint Valls hipokrita, hiszen a botrányba kerülő politikusok mindig posztjukon maradnak. A brit The Guardiannek nyilatkozó Cantona Deschamps-nak igazi francia neve van, és bár Ben Arfa Franciaország jelenleg legjobb játékosa, mégis kimaradt.

„Van egy bizonyos származásuk. Azt hiszem, szabad erre gondolnom”

– utalt Cantona arra, hogy Deschamps – akit bábnak nevezett – azért hagyta ki a két játékost, mert észak-afrikai származásúak. „A kérdés tehát nyitott” – tette hozzá. Egyébként a 45-szörös válogatott Cantona sosem volt oda a francia nemzeti tizenegyért, idén nyáron is inkább a Roy Hodgson vezette Angliának drukkol majd. Szerinte ha a franciák nyernek, a politikusok azt a maguk sikereként mutatják majd be.

A szövetségi kapitány a Guardiannek nem reagált Cantona rágalmaira, de az NSO szerint ügyvédet fogadott és jogi útra tereli az ügyet. „Lépéseket kezdeményezek a polgári és büntető bíróság előtt, hogy szankcionálják ezeket a rágalmakat és becsületsértéseket, amelyet Deschamps úr ellen követtek el” – idézte Carl Brusa ügyvédet a portál.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »