Cameron: Úgy 3000-ben csatlakozhatnak a törökök

Cameron: Úgy 3000-ben csatlakozhatnak a törökök

Őrültség lenne csak azért elhagyni az Európai Uniót, hogy a migráció csökkenjen – jelentette ki a brit miniszterelnök egy televíziós vitaműsorban. David Cameron szerint a kilépés tönkretenné a brit gazdaságot, de mivel a jelenlegi helyzetet sem tartja jónak, egy speciális státusba helyezné az unión belül a szigetországot. A britek nagyjából fele-fele arányban támogatják a bentmaradást és a kilépést. A népszavazás az uniós tagság fenntartásáról 3 hét múlva lesz.

„Meg kell tennünk a szükséges lépéseket, hogy kordában tartsuk a migrációt, például korlátozni a munkabéreket, de őrültség lenne, ha ezt úgy tennénk meg, hogy tönkretennénk a gazdaságunkat azzal, hogy kiszállunk az egységes piacról” – jelentette ki David Cameron brit miniszterelnök.

Cameron szerint a kilépés tönkretenné a brit gazdaságot. Mivel a miniszterelnök szerint a jelenlegi helyzet sem jó, egy speciális státusba helyezné az unión belül országát. A közönség kérdésekkel bombázta David Cameront az ország biztonságától a migrációs válságig.

Az egyik néző nem volt elégedett Cameron válaszával, amit Törökország EU-csatlakozása ügyében tett fel.

David Cameron végül válaszolt a kérdésre. „Nincs kilátás arra, hogy Törökország az EU-hoz csatlakozzon még évtizedekig. 1987-ben jelentkeztek, 35 fejezetet kell teljesíteniük, eddig egyet sikerült. Ezzel a tempóval úgy 3000-ben csatlakozhatnak. Sok indok van arra, hogy a kilépés vagy a bentmaradás mellett voksoljunk. Törökország nem fog az EU-hoz csatlakozni a közeljövőben, minden országnak, minden parlamentnek vétójoga van” – mondta a brit miniszterelnök.

A britek egyébként nagyjából fele-fele arányban támogatják a bentmaradást és a kilépést. A három hét múlva esedékes népszavazásig a legnagyobb feladat a bizonytalan szavazók megnyerése.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »