Cameron: Megtalálunk titeket és mindenkit hazaküldünk

Cameron: Megtalálunk titeket és mindenkit hazaküldünk

A brit kormány még a jövő évi választások előtt szigorítja a bevándorlásra vonatkozó feltételeket. David Cameron szerint félmillió illegális bevándorlót akarnak kitoloncolni, de azoknak is kevesebb segély jár majd, akik legálisan érkeztek az országba. Csökkentenék a segélyezés időtartamát is, a munkanélkülieknek fél év helyett csak 3 hónapig járna támogatás.

A szigetországban félmillióan élnek papírok nélkül. „Megtalálunk titeket és mindenkit hazaküldünk” – írta David Cameron saját cikkében, amit a Telegraph közölt. A miniszterelnök még a jövő évi választás előtt szigorítaná a bevándorlókra vonatkozó törvényeket.

„Olyan bevándorlási rendszert akarunk, ami a brit államnak kedvez, és nem a visszaéléseknek. Van, aki dolgozni jön hozzánk, de van aki a segélyek miatt és olyan is, aki diáknak hazudja magát, csak hogy még több pénzhez jusson. A brit adófizetők 5 év alatt 500 millió fontot spórolhatnak, ha módosítunk a szabályokon” – ígérte Cameron.

Hírdetés

Angliában az illegális bevándorlók is jogosultak segélyre, a legálisan érkezettek pedig annyit kapnak, mint a britek. A lakástámogatás és munkanélküli segély fél év alatt átszámítva másfél millió forint is lehet. Cameron szerint az illegális bevándorlók ezentúl semmit nem kapnának, és a legális bevándorlók is csak 3 hónapig, a mostani fél év helyett.

„A kormány csak a számokkal foglalkozik, nem az illegális bevándorlással, és nem azzal, hogy a munkáltatók hogyan élnek vissza a helyzetükkel és hogyan teszik kiszolgáltatottá a hozzájuk érkező bevándorlókat. A probléma megoldásához ezekkel kellene foglalkozni” – mondta egy ellenzéki képviselő.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »