Cameron elismerte! Részvényei voltak apja offshore cégében

David Cameron brit miniszterelnök csütörtökön elismerte, hogy voltak részvényei néhai édesapja offshore befektetési vállalkozásában.

Cameron az ITV brit kereskedelmi tévécsatorna csütörtök esti híradójában közölte azonban azt is, hogy 2010-ben, amikor kormányfő lett, eladta feleségével közösen birtokolt érdekeltségét, “hozzávetőleg” 30 ezer fontért (12 millió forint).

Csütörtök este a Downing Street is kiadott egy közleményt, amely felfedi, hogy a házaspár 1997-ben vásárolta a részesedést abban az offshore cégben, amelynek egyik alapító társigazgatója Cameron édesapja, a 2010-ben elhunyt Ian Cameron volt. A miniszterelnöki hivatal adatai szerint David Cameron és felesége annak idején 12 497 fontot fizetett a részesedésért, és 2010-ben 31 500 fontért adták el a részvénycsomagot.

A Mossack Fonseca panamai ügyvédi iroda tranzakcióiról minap kiszivárogtatott bizalmas dokumentumokból derült ki, hogy Ian Cameron társtulajdonos volt egy offshore befektetési cégben, amelyet bahamai és svájci székhellyel hoztak létre a Mossack Fonseca közreműködésével.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »