Cáfolják a Toroczkai távozásáról szóló hírt

Cáfolja Sneider Tamás, a Jobbik alelnöke, hogy Toroczkai László a lemondását fontolgatná. A kormányközeli Magyar Idők írt arról, hogy Ásotthalom polgármestere a nagy vihart kavart rendeletét ért pártbéli támadások miatt gondolkozna a Jobbik vezetéséből való távozásán.

Beszéltem Toroczkai Lászlóval, és egyértelműen azt mondta, esze ágában sincs lemondani – mondta Sneider Tamás, a Jobbik alelnöke, miután a kormányközeli sajtóban erről szóló hírek jelentek meg. Az ellenzéki politikus azt elismerte, hogy Ásotthalom jobbikos polgármestere nem egyeztetett előre arról az önkormányzati rendeletéről, amely betiltja – többek között – a burka vagy a csador viselését, és szerinte voltak, akik csodálkoztak az intézkedésen.

Toroczkai László jelzésértékű rendeletet alkotott, ami inkább felkiáltójel azzal kapcsolatban, hogy milyen veszély fenyegeti Európát – mondta Sneider Tamás.

Toroczkai László korábban lapunk kérdésére preventív intézkedésnek, Ásotthalom belügyének nevezte az új szabályozást, amely a már 2014-ben megalkotott, a közösségi együttélés alapvető szabályairól szóló rendeletet egészíti ki, és minden eleme szerinte egy meglévő problémára reagál.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »