Cáfolják a háromlábú kórházi ágyat

Cáfolják a háromlábú kórházi ágyat

Még sincs háromlábú ágy a tatabányai Szent Borbála Kórházban. Egy fotó keringett sokáig az interneten egy sámlival kitámasztott ágyról, amelyet a 3-as belgyógyászaton készített valaki. A baloldal szerint egy manipulatív fénykép még nem jelenti azt, hogy minden rendben van az egészségügyben.

A szocialisták arra emlékeztetnek, hogy a tatabányai kórházat alig másfél éve újították fel, ezért kétszeresen felháborító lenne a láb nélküli ágy. „Ha én a Fidesz szóvivője lennék, akkor a képet azzal kommentálnám, hogy míg a szocialista kormányok alatt mindössze négy lába volt egy kórházi ágynak, most már hét van. Az egészségügyi reformok a Fidesz alatt működnek” – mondta Burány Sándor MSZP-s országgyűlési képviselő.

A Jobbik szerint ha a tatabányai kórházban nincs is gond, attól még rendszerszintű a probléma az egészségügyben. „Sokszor van műtő, van orvos, de mégse lehet műteni, hiszen bizonyos megkötések, bizonyos számok, bizonyos kvóták vannak ebben is. Tehát azt kell mondjam, hogy ha már a kormányt idézném, akkor a kvóták ellen itt is fel kéne lépni, és a nyugati trendek szerinti gyógyításra, akár az egynapos sebészeteknek a meghonosítására kellene az energiát fordítani. Jelen pillanatban nem ezt látjuk, és ami a nagyobb baj, hogy a kormány nem is partner az egészségügy irányában” – fogalmazott Staudt Gábor, a Jobbik országgyűlési képviselője.

Legutóbb a HPV-t kezelő készítményt keresték hiába a betegek a gyógyszertárakban. A méhnyakrákra felírt pirulát annak ellenére nem lehetett hónapokig kapni, hogy a szaktárcánál elképzelhetetlennek tartották.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »