Cáfolja a tanügyminisztérium, hogy betiltották volna a karácsonyi szerepléseket

Közleményt bocsátott ki a tanügyminisztérium annak kapcsán, hogy olyan téves információk kezdtek el terjedni, amelyek szerint jelentős változások történtek a karácsonyi illetve év végi óvodai és iskolai ünnepségek szabályozása kapcsán.

Közleményükben azt írják, hogy a szeptember 15-én tartott videokonferencián, amelyen elsősorban az óvodai oktatásért felelős tanfelügyelők vettek részt, mindössze arra hívták fel a figyelmet, hogy kiemelten fontos a pedagógusok, a gyerekek és szülők közös bevonása a tevékenységekbe. Ezért fogalmazták meg többek között azt a javaslatot is, hogy lehetőleg olyan eseményeket szervezzenek – akár szerepléseket is -, amelyben a szülők és a gyerekek minőségi időt tölthetnek együtt az óvodában. Pontosításuk szerint ezzel arra próbálták felhívni a figyelmet, hogy a pedagógusok törekedjenek valódi párbeszédre, interaktivitásra a szülőkkel, és semmiképpen nem az volt a cél, hogy az ilyenkor már megszokott előadásokat betiltsák vagy korlátozzák.

A cél az, hogy a különböző tevékenységekbe és az iskola, óvoda életébe minél jobban bevonják a szülőket is – szögezik le a közleményben.


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »