Cáfolja a Fehér Ház Trumpot, nem történt csalás

Cáfolja a Fehér Ház Trumpot, nem történt csalás

Cáfolta a Fehér Ház Donald Trumpot. A megválasztott amerikai elnök szerint a novemberi voksolást több államban is elcsalták, mert illegális bevándorlók is szavazhattak. Közben más államokban a Zöldek kezdeményezték a voksok átvizsgálását.

„Elég közvetett bizonyíték van arra, hogy figyelmeztessünk rá: a rendszerünket meg kell vizsgálni. Nem azért csináljuk, hogy valamelyik jelölt előnyt élvezzen a másikkal szemben. Hanem azért, hogy az amerikai nép élvezzen előnyt, hogy bízhasson abba, a szavazatát megszámolják” – mondta George Martin, a zöldpárt tagja.

Wisconsinban a választási bizottság tagjai azt mondták, a szavazatok újraszámlálása a választások tisztasága miatt fontos.

„Az újraszámlálás biztossá teszi a wisconsini szavazókat abban, hogy a rendszer fair; hogy nem számlálunk illegális szavazatokat, nem számoljuk halott emberek szavazatait. Fontos tudni, hogy Wisconsinban a választások szabályosak, alaposak, és keményen dolgozó emberek irányítják” – mondta a wisconsini választási bizottság elnöke, Mark Thomsen.

Michiganben közben a választási bizottság hivatalosan is győztesnek nyilvánította Donald Trump megválasztott elnököt. Ennek ellenére itt is újraszámlálnák a voksokat.

A megválasztott elnök is csalást emleget. Donald Trump szerint három államban, New Hampshire-ben, Virginiában és Kaliforniában is elcsalták a szavazók által leadott voksok arányát, mert ezekben az államokban illegális bevándorlók is voksoltak, nekik pedig nincs is szavazati joguk. Trump vádjait a Fehér Ház visszautasította.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »