Cáfol a miniszter, szerinte rosszul idézték

Cáfol a miniszter, szerinte rosszul idézték

Évtizedekig nem lesz még az unió tagja Törökország. Rosszul idézte a német média a görög minisztert. Egy halottja van a dubai repülőgép-balesetnek.

Törökország még évtizedekig nem lesz lehetséges uniós tagjelölt ország, Európának új utakat kell találnia az együttműködésre, jelentette ki Christian Kern osztrák kancellár a Die Presse című osztrák lapban. A kancellár szerint ez a helyzet nem csak Recep Tayyip Erdogan török államfő intézkedései és a „demokráciapolitikailag problémás fejlemények” miatt állt elő, hanem a gazdasági különbözőségek okán is. Kern úgy vélte: amennyiben lehetővé tennék Törökország számára az áruk, a tőke, a szolgáltatások és a személyek szabad áramlását, úgy mindez olyan jelentős gazdasági problémát okozna, amelyet Európa nem tudna kezelni. A kancellár szerint Törökország nem fogja felmondani az unióval kötött menekültügyi egyezményt, mert ahhoz túlságosan függ az uniótól. Amennyiben Törökország megfontoltan tekint a helyzetére, akkor belátja majd, hogy sok a vesztenivalója – fogalmazott Kern.

Cáfolták a Bild fordítását

Cáfolta a görög bevándorlásügyi miniszter, hogy egy „B terv” kidolgozását sürgette az Európai Uniónál, ha elbukik a menekültválság közös kezeléséről kötött EU–Törökország megállapodás, számol be a svájci La Liberté. Jannisz Muzalasz állítólagos kijelentését a Bild című német lap idézte úgy, hogy az athéni vezetés „nagyon aggódik” és úgy látja, „mindenképpen kell egy B terv”. A görög bevándorlásügyi minisztérium szerda esti közleménye szerint „a miniszter cáfolja azt, ahogy a Bild fordította a szavait”. A hivatalos athéni változat szerint Muzalasz azt mondta, „Görögország a megállapodás végrehajtására összepontosít”.

Halál az oltás közben

Egy tűzoltó életét vesztette az Egyesült Arab Emírségekben lévő dubaji nemzetközi repülőtéren, miközben több társával együtt megpróbálta eloltani az Emirates helyi légitársaság leszállás közben földhöz csapódott, majd egy robbanást követően kigyulladt repülőgépét – számol be az emírségebéli The National. A szerencsétlenségben az egyik dél-indiai városból érkező utasszállító fedélzetén lévő 282 utas és a 18 fős személyzet tagjainak egyike sem sérült meg. A lapnak nyilatkozó Ismail Abdel Wadeh, aki a légügyi hatóság igazgatója azt mondta: a vizsgálatok során begyűjtik a fekete doboz felvételeit is valamint kihallgatnak minden érintettet. Ezután szállítják majd el a roncsot a helyszínről.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »