Buszra száll a NAV

Irodabuszokat vásárolt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. Suller Attila, a NAV sajtófőnöke a Magyar Időknek elmondta: a 15 speciális járművet mozgó irodaként használják majd, segítségükkel a közúti áruforgalom-ellenőrző rendszer működését teszik hatékonyabbá. Hangsúlyozta: a buszokat felszerelik az út menti ellenőrzésekhez szükséges legfontosabb elektronikai eszközökkel, így például számítógéppel, nyomtatóval és telefonnal. A beruházás 226 millió forintba kerül.

Irodabuszokat vásárolt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), a tizenöt új speciális jármű a közúti áruforgalom-ellenőrző rendszer (ekáer) működését segítheti – írta a Magyar Idők csütörtöki számában.

Suller Attila, a NAV sajtófőnöke a lapnak elmondta, hogy a tizenöt buszról szóló szerződést április végén írta alá a NAV, ekkor zárult le a nagyjából egy évig tartó közbeszerzési eljárás.

Az ajánlatok közül a legolcsóbb nyert, a tizenöt busz bruttó 226 millió forintba kerül.

Suller Attila közölte, hogy a buszok mozgó irodaként működnek majd, így azokat az ügyintézéshez szükséges legfontosabb elektronikai eszközökkel – számítógéppel, monitorral, nyomtatóval és telefonnal – szerelik fel. A berendezések költsége benne van az árban.

Az irodabuszok szükségességéről szólva rámutatott: az út menti ellenőrzésekhez szükség lehet arra, hogy a revizorok, a pénzügyőrök hozzáférjenek az adóhivatal adatbázisaihoz, miként olykor a jegyzőkönyvek és más dokumentumok kinyomtatása is fontos lehet.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »