Bûnügyi vizsgálatot indított a Hargita megyei rendõrség a Butát támogató aláírások ügyében

Bűnügyi vizsgálatot intdított a Hargita megyei rendőrség – írja a Krónika, miután egy udvarhelyi lakos feljelentést tett a rendőrségen, mert saját adatait is felfedezte Buta Levente független polgármesterjelölt egyik támogatói listáján, de ő azt állítja, hogy nem ő írta alá az ívet.

A törvény értelmében az okirathamisítás pénzbírsággal, illetve hat hónaptól három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. Gheorghe Filip, a Hargita Megyei Rendőrfőkapitányság szóvivője elmondta: “A kivizsgálás folyamán nemcsak a hamisítás tényét és körülményeit kell figyelembe venni, hanem azt is, hogy mennyire befolyásolja a választásokat. Például ha döntő szerepe van – azon az egy aláíráson múlik valakinek a jelöltsége”.

Bunta Levente jelenlegi székelyudvarhelyi polgármester kampánystábja egyébként már korábban jelezte, hogy a Buta Levente független polgármesterjelöltnek három olyan önkéntes is gyűjtött aláírásokat, akik Arros Orsolya RMDSZ-es jelöltnek is, ugyanakkor azt is állították, hogy Arros Orsolya kevesebb aláírást adott le, mint amennyit összegyűjtött, a megmaradt íveket pedig Buta Levente független jelöltnek adta át, akinek így gyűlt össze a szükséges aláírás.
(hírszerk., krónika)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »