Büntetőügy elé nézhet Kiss Szilárd

Kiss Szilárd egykori moszkvai agrárattasé, Fazekas Sándor volt miniszteri megbízottja még mindig orosz diplomatarendszámmal közlekedik, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) a megfelelő hatósághoz fordult, hogy szüntessék meg a jogellenes helyzetet.

A KKM biztonsági főosztályvezetője a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEKKH) elnökét hivatalos levélben értesítette arról, hogy Kiss Szilárd jogosulatlanul használ külföldi rendszámot (ez a hivatal intézkedhet a közúti közlekedési okmányok ügyeiben). A levélben az áll, hogy a moszkvai nagykövetség tájékoztatása szerint a kocsi 2014 novemberéig rendelkezett érvényes regisztrációval, a rendszámot visszavonták, és az orosz hatóság azt körözi, ha pedig a kocsival be akarnának lépni Oroszország területére, azt az ottani hatóságok rögtön lefoglalják, és eljárást indítanak a kocsi tulajdonosa ellen – írja a portál.

A minisztérium úgy véli, hogy az érvénytelen hatósági engedéllyel vagy jelzéssel való közlekedési szabálysértés és a Btk.-ban szereplő egyedi azonosító jellel való visszaélés tényállása merülhet fel.

Az Index szerint ez a fajta bűncselekmény alapesetben három évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

A nemzetbiztonsági kockázat ellenére kinevezték

Ismeretes, a moszkvai nagykövetség mezőgazdasági attaséjaként is tevékenykedő Kiss Szilárdot és két társát vesztegetéssel és hűtlen kezeléssel gyanúsítják a felszámolás alatt álló Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezet több száz millió forintos megkárosítása miatt. A gyanú szerint Kiss rávett valakit, hogy hétszázmilliós banki tartozását szerezze meg neki áron alul.

A korábbi moszkvai agrárattasét, miniszteri megbízottat Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter még ki is tüntette, nem mellesleg úgy nevezték ki, hogy fennakadt a nemzetbiztonsági szűrőn. Sajtóinformációk szerint Kiss üzletelt Mészáros Lőrinc felcsúti polgármesterrel, valamint rendelkezett Quaestor-részvényekkel. Az egykori attasé miatt egyébként a Jobbik vizsgálná az orosz alvilág és a kormány kapcsolatait.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »