Büntetik a Székely Szabadság Napján felvonulókat

Sorozatban küldik ki a törvénytelen büntetéseket azok számára, akik részt vettek a székely szabadság napján, 2016. március tizedikén, de olyannak is, aki ott sem volt Marosvásárhelyen – számolt be közleményében a HVIM. Különösen elfogadhatatlan, hogy olyan embernek is küldtek pénzbírságot, mint Szőcs Csongor HVIM tag, aki bár szívesen ott lett volna az autonómiáért kiálló székely nép között, de március tizediken a szinten román állami terrort elszenvedő testvérénél, a HVIM erdélyi vezetőjénél, Szőcs Zoltánnál volt látogatóban.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

Újabb brutális román állami megfélemlítést kell elszenvednie az autonómiáért küzdő hazafiaknak, sorozatban küldik ki a törvénytelen büntetéseket azok számára, akik részt vettek a székely szabadság napján, 2016. március tizedikén. Videofelvételek alapján azonosítják és próbálják megfélemlíteni az autonómiáért kiálló hazafiakat.

Különösen elfogadhatatlan, hogy olyan embernek is küldtek pénzbírságot, mint Szőcs Csongor HVIM tag, aki bár szívesen ott lett volna az autonómiáért kiálló székely nép között, de március tizediken a szinten román állami terrort elszenvedő testvérénél, a HVIM erdélyi vezetőjénél, Szőcs Zoltánnál volt látogatóban. Aljas és diszkrimináló Bogyor Balázs esete is, akinek azért kellene fizetnie, mert túl hangosan beszélt.

Kíváncsiak vagyunk arra, hogy ezt a tényt milyen eszközökkel állapították meg, annak tudatában, hogy egy olyan tiltakozás volt, amelyen tízezer ember vett részt? Ezennel követeljük a román belügytől, hogy adjanak magyarázatot, hogyan lehet úgy büntetni, hogy valaki ott sem volt az említett rendezvényen! Mi alapján büntetik meg az embereket, miért nem vehetnek részt egy hivatalos egyesület által szervezett hivatalos rendezvényen? Kíváncsian várjuk, hogy Románia felvállalja-e az európai közvélemény és az Európai Parlament előtt ezeket a nagyon súlyos jogsértéseket, amelyek teljesen egyértelműen szembe mennek a Románia által is állítólag elfogadott európai alapjogokkal. A HVIM megteszi a szükséges jogi lépéseket.

HVIM Hírszolgálat


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »