Büntetésre számíthatnak – Soroló

Büntetésre számíthatnak – Soroló

Adás:
2016. július 16., szombat 7.30
2016. július 17., vasárnap 6.05
2016. július 19., kedd 1.50

2016. július 23., szombat 1.30

– Új szabályok az étkezési burgonya értékesítésében. Ezentúl büntetésre számíthat az a termelő és kereskedő, aki a csomagoláson nem tünteti fel a fajta nevét és azt, hogy elsősorban milyen elkészítési módhoz (főzés, sütés vagy saláta) ajánlják a zacskóban lévő gumókat. A keszthelyi nemesítésű magyar fajták lassan, de határozottan növelik a piaci részesedésüket, hiszen ezeket a mi éghajlati viszonyainkhoz szelektálták, tehát jobb minőséget ígérnek, mint az import vetőmagok.

– Eddig az időjárás nem zavarta (most viszont igen!) az aratást, mégsem elégedettek a gazdák, mert nagyon régen fizettek ilyen keveset a kenyéralapanyagért a felvásárlók. Nehéz tanácsot adni abban a kérdésben, hogy az azonnali eladást, avagy a kivárást, a raktározást válasszák a termelők a nagyobb bevétel reményében. Orosházán elemeztük a piaci helyzetet.

– Az egyik legnagyobb hazai vetőmag-forgalmazó szerint tovább növelhetők idehaza a repce hozamai. Ez az olajos növény már most is az egyik legjobban fizető szántóföldi vetemény. Ráadásul nem lehet belőle annyit termelni, amennyit nem lehetne eladni az általában külföldi vevőknek.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »