Büntetés: 300 ezer forintba került a csepeli futballhangulat

Az MLSZ komoly büntetést szabott a ki a csepeli klubra a Fradi második csapata elleni bajnoki mérkőzés után.

A Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága (FEB) keményen megbüntette a csepeli futballklubot a március 13-i Csepel–Ferencváros II harmadosztályú bajnoki mérkőzésen történtek miatt. Íme a szövetség indoklása: „A FEB a Csepel – FTC mérkőzéssel kapcsolatban a Csepelt, mérkőzés rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírás megsértéséért, a szurkolók részéről nagy mennyiségű pirotechnikai eszköz beviteléért és használatáért, 300.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.” – írja az Nso.hu.

A mindenféle rendbontástól mentes mérkőzésre egyébként 10 125-en látogattak ki a csepeli klub tájékoztatása szerint. Ez a szám magasabb, mint például az NB I 24. fordulója összes (!) mérkőzésének együttes nézőszáma. A Fradi ultrái, illetve azok a szurkolók, akik hiányolják a hangulatot a Ferencváros új stadionjából, ezen az összecsapáson kívánták demonstrálni a Kubatov Gábor fideszes Fradi-vezér által bevezetett stadionintézkedésekkel szembeni ellenérzéseiket, mint például a vénaszkenneres beléptetés, illetve a politikában is egyre aktívabb Fradi Security működése.

Érdekesség, hogy a fegyelmi bizottság a visszaesőnek minősített Újpestet 150 ezer, míg a Diósgyőrt 100 ezer forintra büntette az egymás elleni mérkőzésükön tapasztaltak miatt, de a Debrecen is kapott két 100 ezres csekket, ők a Vasas elleni bajnoki mellett a Fradival lejátszott kupameccs után nyúlhatnak mélyen a zsebükbe.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »