Bunta mellett Buta Levente is polgármester lenne Székelyudvarhelyen

Bunta mellett Buta Levente is polgármester lenne Székelyudvarhelyen

Eddig négy polgármesterjelölt nyújtotta be az induláshoz szükséges iratokat az udvarhelyi polgármesteri hivatal választási irodájában. Az RMDSZ és az MPP–EMNP-koalíció iktatta tanácsosi listáját, továbbá egy független képviselőjelölt is jelentkezett.

udvarhely1-MCS-7_bSzékelyudvarhely madartávlatból. Ki fogja vezetni júniustól?

Ana Maria Ciobanu, a székelyudvarhelyi választási bizottság elnöke lapunknak elmondta, elsőként Bunta Levente adta le a polgármester-jelöltséghez szükséges dokumentációt – április 22-én –, ő függetlenként vesz részt a június 5-ei helyhatósági választásokon. Iratcsomóját már érvényesnek is nyilvánította a bizottság. Szintén független polgármesterjelölt Lukács László, továbbá az RMDSZ színeiben Arros Orsolya, az MPP–EMNP-koalíció nevében pedig Gálfi Árpád indul.

Az ellenzéki koalíció, illetve az RMDSZ a tanácsosi listáikkal kapcsolatos dossziékat is benyújtották. Ugyanakkor független jelöltként jelentkezett tanácsosnak Pui Nándor udvarhelyi roma zenész. A tanácsosjelölteknek 500 támogatói aláírásra van szükségük, míg egy polgármesterjelöltnek 1000-re. Mint megtudtuk, az iratok érvényességének ellenőrzése nagyjából egy napot vesz igénybe. A leadásnál senkinél sem találtak problémát.

Buta Levente polgármesternek indul

Kedden este nyolc óra után futott be szintén független polgármesterjelöltként Buta Levente iratcsomója a választási bizottsághoz, így a független polgármesterjelöltek száma háromra nőtt. Az új jelölt kiléte fehér folt az udvarhelyi közéletben. Annyit sikerült kideríteni, hogy udvarhelyi lakcímmel is rendelkezik. Talány, hogy a jelenlegi polgármester nevével szinte teljesen azonos nevű, égből pottyant jelölt komolyan gondolja-e a jelöltséget, ténylegesen részt kíván-e venni a megmérettetésben, vagy csupán a névhasonlóságot kihasználva akarják valakik „meghekkelni” az udvarhelyi választásokat.

A választási bizottságot a parlamentben is jelen lévő pártok képviselői alkotják: Torica Adriana Elena (Liberálisok és Demokraták Szövetsége), Fazakas László (RMDSZ), Toró Gyöngyi (Nemzeti Liberális Párt), Bihari Lehel (Szociáldemokrata Párt). A bizottság elnöke Ana Maria Ciobanu bírónő, alelnöke pedig Molnár Zsigmond ügyvéd.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »