Bűnözők tömegei kérnek menedékjogot Ausztriában – mert szegény, ártatlan menekültek

Bár az osztrák menedékjogot kérvényező bevándorlók száma meglehetősen lecsökkent 2016-ban, meglendült az Ausztriában letelepedni vágyó, ám bűnlajstrommal rendelkező migránsok száma – derült ki az osztrák belügyminisztérium legújabb jelentéséből.

2016 első felében összesen 11 158 menedékkérőt vádoltak meg bűncselekménnyel Ausztriában. Ez óriási mértékű növekedést jelent, hiszen a tavalyi 15 236-os számadat az egész évre vonatkozott – hozta nyilvánosságra az osztrák Krone a legfrissebb belügyminisztériumi statisztikára hivatkozva.

A törvénysértések között a leggyakorabbi bűncselekmények kábítószerhez köthetők. 3228 migránst vádoltak meg kábítószer fogyasztásával vagy értékesítésével, a lista második helyén a garázdaság szerepel 2481 feljegyzett gyanúsítottal, ezen kívül 628 bevándorlót vádoltak meg fenyegetéssel, 311-et pedig veredéssel.

Összesen 13 bevándorlóról feltételezik, hogy terrorsejt tagjai, és közülük is csak két személyt vádoltak terrorizmusra való felbujtással vagy terrortevékenység támogatásával.

Az elkövetők ötöde (2318 migráns) Afganisztánból érkezett, Algériából 1831, Marokkóból 1271, Nigériából 1265, Szíriából 675, Irakból pedig 560.

A gyanúsítottak túlnyomó része fiatalkorú, a 14-17 éves tinédzserek okozzák a legtöbb problémát. Kiskorúak is szerepelnek a listán, 24 kilenc éves gyerek és több mint száz 10-13 éves fiatal is a bűnözők közé tartozik. (Ezeket az életkori adatokat nem lehet komolyan venni, nevetséges hazudozásokkal etetik az európai hatóságokat – a szerk.)

Az elkövetkőkre egyre szigorúbb büntetések várnak. Vasárnap három osztrák nő vált négy afgán fiatal bevándorló áldozatává egy borfesztiválon, a többnyire húsz év alattinak tartott "fiúkat"  azonnal őrizetbe vették szexuális zaklatás vádjával, a fesztiválnak otthont adó Wels városának polgármestere pedig kijelentette: az elkövetők nem számíthatnak kegyelemre, elkezdődött a zéró tolerancia korszaka.

A migránsok hosszú távon is hasonló válaszlépésekre számíthatnak, főleg azóta, hogy a 8 milliós ország október 2-i megismételt népszavazásának befutója nem más, mint a jobboldali, sáskajárás-ellenes Norbert Hofer.

(Híradó nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »