Bűnösnek találták a libanoni fideszest, de megúszta próbára bocsátással

2016. május 19-én zajlott dr. Daher Pierre büntetőügyének tárgyalása a Kazincbarcikai Járásbíróságon. Az edelényi Koch Róbert Kórház igazgatóját, a Fidesz volt országgyűlési képviselőjét Czipfel Tiborné kazincbarcikai egészségügyi aktivista, kórházvédő perelte be könnyű testi sértés és nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vádjával.

Az edelényi Fideszből eltávolított, időközben a miskolci Fideszhez igazolt ex-képviselőt végül a bíróság mindkét vádpontban bűnösnek nyilvánította, és 1 év próbára bocsátással sújtotta.

Ugyanebben az ügyben Czipfelné már polgári peres eljárásban pert nyert a libanoni származású kórházigazgató ellen. A kiszabott pénzbüntetést Daher helyett a kazincbarcikai kórház fizette meg, a nyilvános bocsánatkérésnek pedig, amire a bíróság kötelezte, a mai napig nem tett eleget.

Az Magyar Orvosi Kamara szintén elmarasztalta már ebben az ügyben az kórházigazgatót, akkor az orvos kollégák egy csoportja felvetette, hogy az esküszegő orvos maradhat-e a szakmájában, pozíciójában.

A Kazincbarcikai Járásbíróság döntése után ismét kérdésessé vált, hogy a szakmáját tovább gyakorolhatja-e Daher, illetve maradhat-e az edelényi kórház igazgatója a továbbiakban.

(Kuruc.info)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »