Bulldózer összepingálásáért adtak ki letartóztatási parancsot az Trump és Clintonné riválisa ellen

Bulldózer összepingálásáért adtak ki letartóztatási parancsot az Trump és Clintonné riválisa ellen

Rongálás és birtokháborítás miatt letartóztatási parancsot adott ki szerdán az amerikai Zöld Párt elnökjelöltje és alelnökjelöltje ellen egy bíróság Észak-Dakotában. A politikusok egy indián rezervátum alatt húzódó olajvezeték építési területén graffitiztek egy tiltakozó megmozduláson.

Jill Stein elnökjelölt vétsége az, hogy egy buldózer tolólapjára piros szórófestékkel azt írta: "helyeslem ezt az üzenetet". Bírósági dokumentumok szerint Ajamu Baraka, a zöldek alelnökjelöltje pedig a "dekolonizáció" szót fújta egy építőipari eszközre. A rongálásról felvétel is készült, amelyet maga az elnökjelölt is megosztott a Twitteren.

Jill Stein közleményében leszögezte: "remélem, hogy Észak-Dakota hatóságai az igazi vandálok perbefogását is sürgetik, azokét, akik az Álló Szikla indián rezervátum ellen követtek el vandalizmust: lebuldózerezték szent temetkezési helyeiket és kutyákat uszítottak rájuk".

A 3,8 milliárd dolláros költségvetéssel épülő olajvezeték Észak-Dakotából Dél-Dakotán és Iowán keresztül Illinois államba szállítaná a nyersolajat. Egy szövetségi bíró várhatóan a héten hoz döntést arról, hogy legalább átmenetileg felfüggesztik-e a nagy felháborodást kiváltó építkezést.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »