Bulgária az EU soros elnökeként fel fogja vetni az oroszellenes szankciók feloldását

Bulgária fel fogja vetni a Moszkva elleni szankciók feloldásának kérdését az Európai Unió Tanácsában a 2018. január 1-jén kezdődő féléves soros elnöksége idején – jelentette ki a bolgár EU-elnökség ügyeiért felelős miniszter, Liljana Pavlova hétfőn.

“Bojko Boriszov miniszterelnök és a bolgár kormány szükségesnek tartja, hogy az egyik legfontosabb kérdésként napirendre tűzze a közelgő vitákon a szankciók ügyét” – mondta Pavlova. Hozzátette, hogy a kérdést különböző formátumokban vitatják meg, és egy elemzés is készül a szankciók okozta károkról, hogy jobb megoldást találhassanak erre a helyzetre. “Megerősíthetem, hogy ez a téma elsőbbséget élvez” – mondta Pavlova.

Korábban Bojko Boriszov bolgár miniszterelnök és Rumen Radev államfő is a szankciók visszavonását sürgette. Bulgária 2018. január 1-től féléves időtartamra tölti be az Európai Tanács soros elnökségét. Az Európai Unió és az Egyesült Államok a Krím félsziget visszacsatolása és a kelet-ukrajnai válságban játszott állítólagos szerepe miatt vezetett be büntetőintézkedéseket Oroszország ellen.

mti


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »