Bukja a Vas megyei vadászterületeit Simicska Lajos – egy este alatt, a tudta nélkül kicsinálták

Bukja a Vas megyei vadászterületeit Simicska Lajos – számolt be a nyugat.hu. Egy este alatt, a tudta nélkül kicsinálták.

Egyetlen este darabolták fel a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Sárvári Mezőgazdasági Zrt. korábbi vadászterületeit. A Vas megye északkeleti részén lévő vadászterület nem csak vadászati, de egyéb idegenforgalmi bevételeket is generál – és éppen a határidő utolsó napjának estéjén pöckölték ki róla Simicska Lajos érdekeltségeit – írta meg a nyugat.hu.

Az eljárás – melynek során eddig 10, most, hogy-hogy nem: 20 évre osztották ki a területeket – úgy zajlott, hogy a vadászati hivatal közzétette az ajánlását arról, hogy a területre mely vadásztársaságot szemelte ki, és a sorozatos egyeztetések után a tulajdonosok kétharmados szavazatával adják meg a döntéshez szükséges szavazati jogot. A 14 ezer hektáros területre szóló Sárvárinak – mely Simicska Lajos és Nyerges Zsolt tulajdona – a vadászati hatóság által közzétett ajánlása megegyezett az eddigi vadászterületével.

Vagyis elvileg minden maradt volna az eddigiekben. Csakhogy másnap reggelre már új ajánlás volt a hirdetőtáblán, amiből közvetve az derült ki, hogy a Sárvári Mezőgazdasági Zrt.-nek nem lesz vadászterülete, mert azt a bizonyos 14 ezer hektárt három felé, a szomszédos vadászterülethez szétcsatolták. A legjobb adottságú erdőrésznek tartott váti erdőt az a Répcementi Hunor Vadásztársaság kapta meg, melynek elnöke Ágh Péter fideszes országgyűlési képviselő titkárának az apja. Gagyi István egyúttal a Vas megyei vadászkamara elnöke is.

A Sárvári Mezőgazdasági Zrt. levélben jelezte a vadászati hatóságnak, hogy nem ért egyet a módosítással, illetve az új jelöléssel, ám a nyugat.hu azt írta: a hatóság válaszában a törvény vonatkozó bekezdéseit idézte – amiben a határidők is szerepelnek, márpedig a módosítás még a határidő lejárta előtt történt, igaz, úgy, hogy a jelek szerint Simicskáék számára "holtidőben" történt mindez, így nem is volt lehetőségük tiltakozni ellene, a határidő pedig másnapra lejárt.

(HVG – Nyugat)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »