Bukaresti szurkolókkal ünnepeltette magát a Sepsi játékosa a Székely himnusz alatt

Bukaresti szurkolókkal ünnepeltette magát a Sepsi játékosa a Székely himnusz alatt

A Sepsi OSK csapata idén először szerepel a román első ligában.

A 75 százalékban magyarok lakta Sepsiszentgyörgy futballcsapata 6 év alatt szinte a semmiből küzdötte fel magát az első osztályig. A csapatról a feljutás előtt az N1TV forgatott riportot.

Ismerve a román szurkolótáborokat, szinte borítékolható, hogy a legtöbb helyen a csapatot és szurkolóit nem fogadják majd túl nagy szeretettel, a legutóbbi mérkőzésen azonban épp a klub egyik játékosa borzolta a kedélyeket.

Hírdetés

A Sepsi hétfő este a Dinamo Bukarest otthonában szenvedett 1-0-ás vereséget. A 20 éves Patrick Petre, aki épp a Dinamo kölcsönjátékosaként szerepel a Sepsi csapatában, a mérkőzés után nem sokat bánkódott a vereségen. Míg a Sepsi szurkolói a Székely himnuszt énekelték, amit a csapat összeölelkezve hallgatott, Petre inkább a Dinamo szurkolóival ünnepeltette magát – Dinamo-mezben.

A csakfoci.hu cikke szerint ráadásul még a nyilatkozatával is olajat öntött a tűzre a meccsen egyébként nagy gólhelyzetben hibázó középpályás:

„Itthon éreztem magam, vágytam arra, hogy a Ștefan cel Mare stadionban játszhassam. A szurkolók megtapsoltak, jól volt itt lenni (…) Nem akartam feltétlen gólt szerezni, azt szerettem volna, hogy ne veszítsünk. A legfontosabb számomra, hogy pályára léphessek.”

A szurkolók közül volt, aki „zsoldos oláhnak” nevezte a játékost, és többen is úgy gondolják, az ügy nem maradhat következmények nélkül. Vannak, akik szerint inkább magyar akadémistáknak kéne játszani, többen viszont védelmükbe vették a játékost, akit a csapat egyik legjobbjának tartanak.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »