Bukarestben csap a húrok közé Johnny Depp

Bukarestben csap a húrok közé Johnny Depp

A Johnny Depp világhírű filmszínész, Alice Cooper amerikai rockénekes és az Aerosmith szólógitárosaként és dalszerzőjeként ismert Joe Perry alkotta formáció lép fel Bukarestben június 6-án.

johnny-depp-hollywood-vampires-600x400_b

A tavaly alakult, Hollywood Vampires nevű együttes a Romexpo komplexumnál koncertezik. Jegyek az Eventim hálózatában kaphatóak; kezdetben korlátozott számú, 149, 249 és 439 lejes belépőt árusítanak, miután pedig ezek elfogynak, 169, 279 és 459 lejért vásárolhatnak jegyeket az érdeklődők.

A veterán zenészekből és az igencsak népszerű filmsztárból álló zenekar, amelyben Depp gitározik és énekel, 2015. szeptember 11-én jelentette meg Hollywood Vampires című albumát. Az Alice Cooper alapította együttes neve és az album címe az 1970-es években működő, alkoholivó hírességek klubjának nevét kapta: a Hollywood Vampires-be úgy lehetett bekerülni, ha az illető megnyerte az ivóversenyt. Ebbe a klubba tartozott egy időben többek közt Ringo Starr, John Lennon, Keith Moon, Keith Emerson is.

A tavaly megjelent lemezen hallható dalokban többek közt Slash, Paul McCartney, Brian Johnson és Dave Grohl is közreműködött. Az albumon olyan legendás dalokat szólaltatnak meg Johnny Deppék, mint a Led Zeppelin Whole Lotta Love, a The Who együttes My Generation, valamint Jimi Hendrix Manic Depression című száma, de saját szerzemények is meghallgathatóak, amelyeket Cooper és Depp jegyez. Alice Cooper és Joe Perry egyébként 2007-ben és 2010-ben is fellépett már Bukarestben. A Hollywood Vampires február 18-án a Grammy zenei díjátadó gálán is a húrok közé csapott Los Angelesben.

Az Aranyglóbusz díjas, és háromszor is Oscarra jelölt Johnny Depp többek között olyan filmekben tűnt fel, mint az Ollókezű Edward, az Arizonai álmodozók, A halott ember, A volt egyszer egy Mexikó, A Karib-tenger kalózai. A Kentuckyban született színész Floridában nőtt fel, s igen korán megmutatkozott zenei érdeklődése. Egy Kids nevű együtteshez csatlakozva szép helyi sikereket ért el, s Los Angelesbe is követte a zenekart.

Az együttes feloszlása után egy barátja tanácsára fordult a színészet felé. Nem sokkal később már megkapta első főszerepét Wes Craven Rémálom az Elm utcában című horrorfilmjében. Ezután szép sorjában kapta a tévé-, illetve filmszerepeket, köztük Oliver Stone A szakasz című Oscar-díjas filmjében. 1987 és 1989 között a 21 Jump Street című tévésorozat tette igazán ismertté a nevét, majd a moziban a Cry Baby főszerepe következett. Zenészként két lemezt is készített az Oasis együttes gitárosaként.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »