Buggyantott hülyöncök

Buggyantott hülyöncök

Az ellenzék nem érti, nem kap levegőt, nem talál rá magyarázatot, miként nőhetett a Fidesz népszerűsége majdnem ötven százalékra?

Kibicként nekem is fölforrna ettől az agyvizem, ha nem tudnék higgadtan mérlegelni. Vagyis ha Salamon töke volna a kobakom. Mi itt a fölfoghatatlan ellentmondás? Az kérem tisztelettel, hogy a közvélemény-kutatások nemcsak a Fidesz elsöprő sikeréről számoltak be, hanem arról is, hogy a szavazók kétharmada korruptnak tartja a kormányzó pártot. Legalább annyira megvesztegethetőnek, mint elődjét, a Gyurcsány-féle szocialistákat. A közvélekedés a kutatók adatai szerint sokallja a lopást, a sportpálya-építést, a közegészségügy elhanyagolását, a tanügyi reformok oktondiságát. Mindezeket szükségszerűen a balliberális ellenzék sugalmazza, ez a konglomerátum azonban az egynegyedet, egyötödöt is alig éri el, ami semmiképp sem kétharmad. Tehát a máskülönben Fideszre szavazók jelentős hányada is kritikus pártjával szemben. Hogy a Zeuszba lehetséges az: amibe Gyurcsány belebukott, abban a Fidesz megdicsőül? Persze, hogy nem értitek, mert nem a földön, hanem fellegekben jártok. Kitaláltok magatoknak egy virtuális valóságot és aszerint ítélkeztek.

Sírógörcsöt kapok a röhögéstől, amikor látom: halálkomoly arccal bejelenti az idült alkoholistánál is bénább agyú globál-liberalista: bepörli a Fideszt közösségellenes izgatásért, amit kötelezőkvóta-ellenes plakátjaival követ el. Akár három évet is kaphat érte a miniszterelnök!

Őszintén mondják meg. Miként lehet ilyen ködevő, komolytalan ellenzékre szavazni? Mikor juthat ez a mozgalom váltópárt-színvonalra? Profanizálva a választ: a bivalypöcsögdei tanyai parasztot nem érdekli a városligeti fák kivágása, csak az, hogy retteg a kósza migránsoktól. A városi választópolgár pedig mérlegel. 1. Ki mondja? 2. Mi a tény? 3. Mennyit épített és mennyit korrumpált a koalíció? És az okos magyar különbséget tud tenni a két serpenyő állása között. Antul is inkább, mert az egyik kézzel fogható, a másik föltételezhető. Kivált, ha odafigyel a hírekre. Egyik mondat: beperlik Orbánt migránsközösség elleni izgatás miatt. A következő mondat: a védelmezett „migránsok” egyik tagja elvágta a 84 éves roueni pap nyakát. Humanitárius okokból kikapcsolták arra az időre a lábán lévő elektromos helyzetjelzőt. Őrület! Hát ki az a tébolyodott, aki ezek után nem Orbánnak ad igazat? De tegyük ezt félre és kérdezzük meg: kire szavazhat? Mi a választék? Magyarul: mi az alternatíva? Van egyáltalán?

Hírdetés

Az egyetlen rokonszenves, értelmes, higgadt, komoly, valóban ellenzéki politikus Schiffer András. De éppen ő vonult ki a politikai közéletből. A női egyenjogúság nevében keressünk tehát női jelöltet, aki vállára veszi az ellenzéket. Angela Merkel mintájára netán, aki nő létére valóban egyenjogú Junckerrel, Schulzcal, Cohn-Bendittel. Bebizonyította, egy nő is lehet ugyanolyan alkalmatlan a politizálásra, mint egy férfi. Tehát érvényesül a női egyenjogúság.

A mi ellenzékieink között is találunk figyelemre méltó női politikusokat. Sőt szemrevalókat is. Ám Merkellel sem az a baj, hogy nem túl szépséges. És a mi ellenzéki női politikusaink is legföljebb szószátyárok. (Egyetlen kivétel Hegedűs Lórántné, de őt meg „visszavonták”.)

Nem folytatom. Fölfogtátok az ellenzék állapotának abszurditását?

Amiről nem Orbán tehet, nem is a keresztény-konzervatív „populista” média, vagyis mi. Kizárólag csak maga az ellenzék.

Szalai Károly – www.demokrata.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »