Bugár már tudja kit ültet a szuperminisztérium élére

 

A Smer, SNS és a Most-Híd párthármas ezen a héten már minden bizonnyal nem viszi véghez az átalakulást. Miután a Sieťből öt képviselő távozott, majd beléptek a Most-Híd vegyespárt klubjába, megváltoznak az erővizsonyok. A Smer két azonos erővel bíró párttal – az SNS-nek és a Most-Hídnak is 15 képviselője van – fog koalícióban kormányozni. A pártok ma titokban tárgyaltak egymással.

 

Bugár Béla, a Most-Híd elnöke a mai sajtótájékoztatón elismerte, hogy ma találkozott Robert Ficoval, akit pártja várható lépéseiről tájékoztatott. Bugár azt is elmondta,hogy már tudja kit javasolt Brecely helyére:

 

“Olyan személy jöhet szóba, aki ismeri a minisztérium működését.”

 

A párthoz közel álló sajtóértesülések szerint Érsek Árpád nevét említették.

 

 A három pértvezér közül Andrej Danko lehet a legelégedetlenebb. A választásokkor ugyanis pártja, az SNS volt a Smer után a második legerősebb párt. Jelenleg a Most-Híddal kiegyeztek, Danko azt állítja, hogy nem tartja a történteket igazságtalannak:“Ez a politika. Mi egymás között politikai pártként versengünk. Politikai pályafutásom alatt megtanultam, hogy lehet holnap már itt sem leszek.”via RTVSNyitókép: aktuality.sk

 


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »