Buffon: “Minden okunk megvan rá, hogy sírjunk”

Olaszország a végsőkig kitartott a németek elleni Európa-bajnoki nyolcaddöntőben, és csak büntetőkkel maradtak alul a világbajnoki címvédővel szemben. A mérkőzés után Gigi Buffon, az olaszok legendás kapusa büszkén nyilatkozott az Azzurri teljesítményéről, és kijelentette, kiadták a maximumot a győzelem megszerzése érdekében.

“Mindent megtettünk, amit csak tudtunk, és ez majdnem elég volt. Ez azt bizonyítja, hogyha egy csapatnak megvannak az értékei, a szervezettsége és a taktikája, akkor semmi sem lehetetlen” – jelentette ki a 161-szeres válogatott kapus, majd hozzátette, Antonio Conte is elégedett volt a mutatott játékkal.

“Conte megdicsért minket, és büszke volt arra, hogy olyan játékosokat edzhetett, akik a végsőkig beleadtak mindent a győzelem érdekében. A lelkünket is odaadtunk volna, hogy valóra váltsuk az álmunkat.”

Németország még soha nem győzte le tétmeccsen Olaszország együttesét, de ez az átok most megtört. A tizenegyesek során Thomas Müller, Mesut Özil és Bastian Schweinsteiger is elhibázták a pontrúgást, de ez kevés volt, ugyanis a túloldalon Zaza, Pellé, Bonucci és Darmian lába is megremegett. Buffon a meccs után nem is tudta még feldolgozni, hogy ennyire balszerencsés az olasz válogatott.

“Minden okunk megvan rá, hogy sírjunk. Mindent feláldoztunk, és nagyon közel voltunk a továbbjutáshoz. Hihetetlen, hogy Németország három büntetőt is hibázott, és ez mégsem volt elég.”

“Nem mondhatom azt, hogy volt már rosszabb is. Sokkoló volt ez a vereség számunkra. Mostantól csak a jövőre koncentrálunk, hiszen mindenkinek megvan a saját feladata és felelőssége” – tette hozzá a Juventus legendás kapusa.

“Két éve úgy estünk ki, hogy tudtuk, sok hibát követtünk el, és többet is beleadhattunk volna a siker érdekében. Ma viszont tényleg mindent megpróbáltunk, és ez sem volt elég, így kell sajnos hazatérnünk Olaszországba” – zárta a keserű, mérkőzés utáni nyilatkozatát a Gianluigi Buffon.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »