Budapesti robbantás: 10 millió forint a nyomravezetői díj

A budapesti robbantó a robbanószer elhelyezése előtt – 10 millió forint nyomravezetői díj

10 millió forintos nyomravezetői díj jár annak, aki felismeri a videóban látható férfit. A felvételen nyíllal jelöltük a robbantót, illetve gyorsított felvételen mutatjuk meg az utca forgalmát a robbanás előtt. A robbantó a robbanás után a földön fekvő rendőrök irányába távozik. Sajnos a felvételből nem derül ki, hogy mit tesz, amikor elmegy mellettük, így nem tudni, hogy kifejezetten a rendőrpáros valamelyik (vagy mindkét) tagjára irányult az akció, vagy “csak” rendőrökre, általánosságban.

 

Szemtanúk beszámolója:

Egyértelműen nem gázrobbanás történt a Teréz körúton szombat éjjel, egészen bizonyos, hogy robbanószerkezet robbant fel – mondta Ladocsi Attila igazságügyi tűzszerész szakértő az állami tévében. Szerinte a robbanás környezetében keletkezett elváltozások, károk, a kirakatüveg környékének sérülése, a fal maradványa egyértelműen nagyobb mennyiségű robbanóanyag robbanására utal.

A felvetésre, hogy a robbanás környékén talált szegek miatt elképzelhetőnek tartja-e, hogy csőbomba robbant, Ladocsi azt mondta: a csőbomba sokkal kisebb károkat okoz, „és láthatóan nem csőbomba, hanem más, házi készítésű szerkezet robbant fel”. Mint mondta, a csőbombában kevesebb a robbanóanyag.

A szakértő a felvételek alapján azt valószínűsíti, hogy a kirakat előtt volt elhelyezve a szerkezet.

A robbanás szombaton 22 óra 30 perc körül történt a Teréz körúton, a Király utcai kereszteződésben lévő egyik földszinti üzlethelyiségnél. A BRFK két gyalogos járőre megsérült, mindkettőjüket kórházba szállították. A környéket lezárták a rendőrök, és szakértők bevonásával megkezdték a helyszíni szemlét, a tanúkutatást és adatgyűjtést. A rendőrség szemtanúk jelentkezését is várja.

A rendőrség kizárólag a hajnalban kiadott közleményt és felhívást kívánja közölni, és azt sem erősítette meg, hogy az egyik sebesült nő.

VS.hu

Georg Spöttle: Minden robbantás terrortámadásnak minősül

Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatornának azt nyilatkozta, hogy a német jog szerint minden robbantás terrortámadásnak minősül, ami Magyarországon is feltehetően így van.

A szombat éjszaka a fővárosi nagykörúton történt robbantással kapcsolatban elmondta, hogy fontos kideríteni a bűncselekmény motivációját. Az indítékokkal derülhet csak ki pontosan, hogy a támadás célpontjai kifejezetten ezek a járőrök voltak-e. De elképzelhető az is, hogy a rendőrség, mint bűnüldöző szerv vagy a magyar állam elleni volt a támadás.

hírvilág YT

 

Főoldal


Forrás:internetfigyelo.wordpress.com
Tovább a cikkre »