Budapesten élő hacker szívatja a sztárklubokat

Budapesten élő hacker szívatja a sztárklubokat

Több sztárjátékos titkos szerződését is kiszivárogtatta az utóbbi időben a Football Leaks. A hírek szerint az oldal mögött egy 27 éves, Budapesten élő portugál férfi áll.

A titokzatos Football Leaks nevű oldal számos titkos szerződést hozott nyilvánosságra. Kiderült például, hogy Cristiano Ronaldo 1,1 millió eurót kapott egy reklámért egy szaúd-arábiai telekommunikációs ügynökségtől, de nyilvánosságra hozták James Rodríguez kontraktusát is, aki évente csaknem 8 millió eurót keres a Realban. Az oldalon átigazolási szerződések is megjelentek, így derült ki például, hogy Morataért 20 millió eurót fizetett a Juventus a Realnak.

A spanyol Marca információi szerint az oldal mögött egy Budapesten élő 27 éves portugál férfi, Rui Pinto áll, aki különféle hackelési technikákkal szerezte meg a titkos szerződéseket.

A lap információi szerint Rui Pinto nem puszta jófejségből és az elképesztő pénzeket megmozgató labdarúgás átláthatóságáért szivárogtat: ügyvédje, Aníbal Pinto segítségével klubokat fenyegetnek meg a szerződések nyilvánosságra hozásával, és pénzt zsarolnak ki tőlük. A hírek szerint több portugál klubot is így fenyegettek az elmúlt időszakban.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »