Budapesten a világ leggyűlöltebb bandája

Budapesten a világ leggyűlöltebb bandája

Ha messzemenő következtetéseket lehetne levonni a különféle Facebook-statisztikákból, hazánkban az elmúlt egy év alatt rohamosan nőtt a kanadai rockzenekar, a Nickelback népszerűsége, de legalábbis tizedannyian utálják. A banda tavaly meghirdetett, majd a torokfájós énekes, Chad Kroeger miatt lefújt koncertje előtt több mint háromezer tagot számlált a Nem megyek el a Nickelback-koncertre! néven futó Facebook-csoport, míg tegnapi lapzártánk előtt ez a szám még a háromszázat sem érte el. Az utálkozás divatja amúgy a tengerentúlról érkezett: Amerikában Chad Kroeger a világ leggyűlöltebb zenésze jelzőt kapja meg időnként a kritikusoktól, a népszerűtlenségi listán előzve Justin Biebert és Lady Gagát is. A post-grunge zenét játszó Nickelback legfőbb bűne az ítészek szerint, hogy túl steril a zenéje, s keresztezte a Bon Jovit a Nirvanával. Az igazi rajongókat persze mindez nem igazán érdekli: a Nickelback hét lemezéből mintegy ötvenmillió példány kelt el a világon. Ma este nyolctól a sportarénában próbálja bizonyítani a zenekar, tényleg van benne spiritusz, és semmi sem igaz abból a közkeletű rémhírből, hogy a zenéje a legkárosabb a libidóra.

Az idén elhunyt Prince bár élen járt a különcségben, korántsem volt megosztó személyiség. Talán nem kockáztatunk nagyot, ha fogadást kötünk arra: ma este nyolctól a MOM Sportban az amerikai popénekest is megidézi egy-két szám erejéig Candy Dulfer a Jazzy Fesztivál keretében. A holland szaxofonos még csak 19 volt, amikor Prince-szel egy színpadra lépett, azóta a Pink Floydtól Madonnáig kapkodnak érte a sztárok. Candy Dulfer a jazz és a funk műfajában mozog otthonosan, hazánkban visszatérő vendég, magyar férje révén pedig mondhatni szinte magyar, s talán letelepedési kötvény nélkül is megkapná a magyar állampolgárságot.

Szakrális rock ’n’ roll – a folk-rockban utazó amerikai Wovenhand zenéjére nem is lehet jobb jellemzést találni annál a szlogennél, amely lépten-nyomon elkíséri David Eugene Edwards szólóprojektjét. A 16 Horsepower egykori frontembere nem először jár nálunk, most vasárnap este vadiúj, a nyár végén megjelent albumát, a Star Treatmentet hozza az A38 hajóra. Érdemes utánajárni, hogy mi is táplálja a rajongók, kritikusok áhítatát.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »