Budapest rendezi a 2018-as jégkorong-világbajnokságot

A magyar pályázat nyerte el a Nemzetközi Jégkorongszövetség (IIHF) kongresszusán a 2018-as Divízió 1/A világbajnokság rendezési jogát. Az április 22. és 28. között tartandó rendezvényt a Papp László Budapest Sportarénában rendezzük meg – olvasható a Magyar Jégkorong-szövetség honlapján.

Magyarország mellett Lengyelország volt a másik pályázó, de ők 2015-ben és 2016-ban is házigazdái voltak az eseménynek. A döntés előtt a lengyelek visszaléptek, így hazánk maradt az egyetlen pályázó. Utoljára 2013-ban rendeztünk világbajnokságot, akkor bronzérmet szerzett a válogatott, a feljutó két csapat Kazahsztán és Olaszország válogatottja lett – írja a szövetség hivatalos honlapja.

„Nagyon örülünk, hogy megnyertük a rendezés jogát, öt év után adunk otthont ismét felnőtt világbajnokságnak. Ebben az öt évben sokat fejlődött a sportág, lezajlott egy generációváltás, a megfiatalított felnőtt csapaté a feladat, hogy a legtöbbet hozza ki magából és a legjobban szerepeljen ebben a kőkemény mezőnyben. Reméljük, teltházas lesz minden meccsünk és a világ legjobb szurkolótábora ezúttal is fanatikusan fogja buzdítani a csapatot. A szövetség részéről mi mindent meg fogunk tenni a szurkolók és a csapatok kényelméért, és reméljük, ismét a legjobb házigazdái lehetünk a világelitbe pályázó nemzeteknek” – mondta a Nemzetközi Jégkorongszövetség (IIHF) kongresszusán tartózkodó sportigazgató, Egri Gergely.

A válogatott csapatkapitánya így kommentálta a döntést: „Örömmel hallottam, hogy megnyertük a rendezés jogát, és ismét hazai pályán mutathatjuk meg, hogy mit tudunk. Mindig nagyon jó érzés az Arénában telt ház előtt játszani, és elég régen volt itthon világbajnokság. Sok idő van még addig, esélylatolgatásokba korai belemenni, de remélem, nagyon sok néző lesz, mi pedig a legjobbunkat tudjuk nyújtani, és ki tudjuk szolgálni a szurkolóinkat.”

Az elitcsoportba jutásért vívandó harcban a magyar válogatott ellenfelei lesznek a frissen feljutó Nagy-Britannia, Lengyelország, Kazahsztán, és az A csoportból kiesett Olaszország, valamint Szlovénia. 

A 2018. április 22-28. között tartandó rendezvényt a Papp László Budapest Sportarénában rendezik meg.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »